1.31.2007
1.29.2007
Vista a la vista
No és gratuït el que poden fer, és potser la última vegada que tots estarem pendents d'una actualització de soft basic per a qualsevol ordinador, perquè sembla que tot apunta que les properes conversions i modificacions seran on-line i nomès haurem d'actualitzar millores del que ja existeix, com es fa ja ara amb el soft lliure.
Alguns inclús vaticinen que Microsoft s'està equivocant amb aquesta aposta global amb l'afany de guanyar tant que no s'assembla a res del que ja han guanyat, i això és moltíssim; però no podem obviar la inteligència i la capacitat dels Gates, que fins ara han triomfat sempre.
Els responsables diuen que Vista és molt millor que XP, que millora moltíssim el servei, que no tindrà problemes, però alguns especialistes no ho tenen tan clar...en to cas, demà està a la venda, i ja ens ho trobarem.
1.27.2007
Llengües o desllengüats
Però és que a més, ni tan sols estan acomplint cap deure de mirar pels estudiants, al contrari, la feina d'aprendre una llengua no es mesura en les hores que li dediquem sino en com l'aprenem, i això no és cap invent dels catalans, és una realitat mundial.
Que vulguin fer-se valdre els socialistes davant els peperos per fer oblidar els errors amb els bascos no vull pensar que sigui la raó, perquè seria massa mesquí. Nomès em sembla una bajanada que ni tan sols mirin al voltant per veure que hi ha altres temes a educació que sí valdria la pena que solucionessin, com el pressupost que hi dediquen, el més baix de la Unió Europea.
Tampoc Maragall sembla que vulgui esmenar la plana, i els comunicats pequen de sucre i mel. Que no sigui aquesta la primera esquerda en el tripartit que generi d'altres, perquè a Educació estem una miquetona farts de canviar de consellers i de no saber cap a on anem.
1.25.2007
Nous llenguatges
A Europa no estem acostumats a que les franquícies lluitin directament en el mercat publicitari, però a Amèrica és normal que Coca-Cola i Pepsi-Cola es facin de tot en anuncis i spots.
Creen el sentiment en la gent de que tot és més veritat, ara que el valor afegit del món publicitari i àudiovisual és insuflar veritat a tot allò que es diu i es fa, reality shows inclosos.
Al darrera però ja sabem que el que hi ha és una lluita ferotge pels diners i el control de les empreses, que és el que en realitat està passant amb Endesa, guanyadora de quantitats ingents de diners en aquesta aposta on tots hi juguen, publicitat inclosa.
Etiquetes de comentaris: energia, publicitat
1.24.2007
Dones d'Àfrica
1.23.2007
Penèlope, icona mediterrània a Hollywood
No és pas qualsevol cosa, és el més gran premi que en els nostres dies pot aconseguir una actriu per la seva feina. Ens agradi més o menys el barem pel qual s'anomenen les candidates, els agradi més o menys, els mèrits i les mil i una inversions de tot tipus que han de fer per arribar fins a aquesta fita.
La vàlua de les pel·lícules d' Almodòvar està demostrada sobradament, i l'aportació que ha fet a la cultura cinematogràfica contemporània, però Penèlope Cruz no ha estat valorada com a actriu de la mateixa manera. Se l'ha criticat molt per la seva tendència a utilitzar els "amants" famosos per a construir-se una carrera, Cruise, el més conegut. Tampoc han tingut el ressó esperat moltes de les pel·lícules que ha fet a Amèrica, no així les europees que li han valgut premis importants com el Donatello del cinema italià a millor actriu.
Però la candidatura a l'Òscar ha estat merescuda, la creació de maggiorata mediterrània que fa a Volver és magnífica; el paper a lo magnani el broda. Les escenes es suceeixen augmentant l'interès i ella sobresurt amb nota, demostrant que ja s'ha fet una dona dins del plató.
Una dona important en un món difícil, ella s'ho val.
1.22.2007
Guàrdies civils de mani
1.19.2007
The day after tomorrow
La pel·lícula The day after tomorrow de Roland Emerich planteja un segon període de glaciació a tot el nord del planeta, i són espectaculars les imatges de la gelada com cobreix Nova York a la pel·lícula (per què sempre és a amèrica que arriben els extraterrestres i on passen les coses..?) però no ens semblava que la cosa anès tan seriosament com el que estem veient cada dia: tormentes inclreïbles al Nord d'Europa i hiverns que semblen estiu al sud.
L'avís dels especialistes ja fa dies que està fet, nogensmenys els acords de Kioto, que no acompleix ningú o els documentals d'ex-vicepresidents americans omplen els diaris de notícies. Mentre la lluita pels gasoductes o els pous de petroli evidencien que ningú en fa cas. Algú haurà de prendre decissions seriosament, ni que sigui perquè els nostres fills rebin un planeta del que no hagin de fugir.
Etiquetes de comentaris: canvi climàtic
1.17.2007
Fago Peaks
Per tant els assassins havien de ser diversos, tenir informació privilegiada i haver-ho preparat tot molt bé, la qual cosa porta cap a persones de l'entorn de l'acalde i del lloc.
Els periodistes que acampen a la petita plaça de Fago estan visualitzant que en aquell poble l'ambient està enrarit de fa temps. Els interesos polítics i econòmics estan al darrera de l'atac i la gent està amagada a les cases, com en les millors històries de David Linch.
Nomès manca una bona banda sonora i una fotografia en blaus perquè els sots ferèstecs amagats en la ignominia dels humans brollin en la més absoluta cruesa.
Etiquetes de comentaris: assassinats
1.16.2007
El fracàs
1.14.2007
Bogart, el mentider captivador
Fa mig segle que Boggey ens va deixar però la seva icona és ben present entre els incondicionals del cinema, del de debò, del de sempre. Estic cinematogràfica aquests dies, deu ser que les notícies en general no em fan el pes, tot i que són pesants..
Deia que Humphrey Bogart fa temps que és mort, però nomès és una questió física, perquè els seus personatges estan amb nosaltres, constantment.
Ell va encarnar com ningú als durs i transgresors comisaris de les recordades El Falcó maltès i El somni etern, o els herois sense sortida com el seu personatge de La reina d'Àfrica.
Sempre al costat de belleses despampanants com la mateixa Bacall, la Bergman a Casablanca, o les dues Herpburn; dones a les quals amava i destrosava a parts iguals, amb una caiguda d'ulls melancòlica que va crear un dels personatges de casanova cinematogràfic més estimulants.
Frase de la pel·lícula Sabrina: París és pels amants, potser per això nomès em vaig quedar durant 35 minuts...Quin mentider més interessant!
1.13.2007
Flags of our fathers
Banderes dels nostres pares, la darrera estrenada d'ell, aconsegueix posar-nos la pell de gallina, i portar-nos a l'indignació més enèrgica davant la guerra com a fet absolutament inhumà.
En un paisatge gris, fosc, el de l'illa d'Iwo Jima (que han gravat a Islàndia per aquest film) ens mostra amb tota cruesa la batalla sense fi de l'home davant la seva inhumanitat més onerosa, la mort i el fet de matar sense cap sentit, ni tan sols polític o econòmic, nomès perquè en realitat, quan el soldat està davant del soldat enemic, nomès pot que defensar-se, aquesta és la crua realitat de la guerra, qualsevol que sigui.
No hi ha herois a les guerres, es construeixen desprès a major glòria dels polítics i les seves necessitats mundanes, mentre la destrucció de l'ésser humà ens aclapara, i especialment en aquells que ja són de segona filera social com en el cas de l'indi americà, un dels personatges.
Eastwood s'ha atrevit a fer també la mateixa pel·lícula des de la visió japonesa, Cartes des d'Iwo Jima. Esperem veure-la per tancar el cercle, el de la conciència del no a la guerra més fort.
1.11.2007
Gong Li i el despertar de Xina
1.10.2007
Energies, revolució o negoci
1.09.2007
Epur si muove?
Dit això, les declaracions dels representants polítics han estat les esperades: el Govern Zapatero ha parlat primer amb la boca petita i desprès totalment sobre l'aturada del procés de pau; l'oposició del PP, en la seva línia, diu que no saben quina és la política del Govern i estan a l'espera de la convocatòria d'eleccions per treure'n profit vergonyòs de l'aturada; els altres partits, donent suport a ZP i condemnen sense paliatius l'atemptat, deplorant la situació...
I Batasuna? doncs es deixa caure alguns dies desprès demanant a ETA explícitament que torni a la treva, que no continui generant violència, que s'ha de continuar el procés de pau començat i que sent moltíssim la mort de les dues persones a Barajas....Epur, si muove?
Etiquetes de comentaris: procés de pau
1.07.2007
L'Esglèsia Catòlica i la responsabilitat històrica
A Polònia, l'Esglèsia Catòlica va tenir un paper destacat en la caiguda del règim comunista. De fet l'anterior Papa, Joan Pau II, va ser estendart d'aquesta lluita contra el comunisme, però no sempre i no tothom ha fet el mateix paper.
De fet, l'aparell catòlic ha donat mostres de passar per alt determinats comportaments no precissament étics entre els seus ministres i sacerdots, sense dir ni mitja, com en el cas d'Espanya i la dictadura de Franco; ans al contrari, la col·laboració amb l'aparell va ser absoluta i demostrada, però aquí no dimiteix ningú, clar que si ex-ministres de la dictadura ara són senadors de la democràcia, que hem de dir dels cures.
Aplaudiments per a la dimissió de l'arquebisbe polac, ni que sigui un que rendeixi comptes amb la història.
Etiquetes de comentaris: esglèsia catòlica
1.04.2007
Arriben els Reis Mags
Estem a l'inici de l'any i com sempre han d'arribar els Reis Mags. És la nostra tradició i cal conservar-la, deixant les tradicions anglosaxones imposades a un costat i retrobant el pesigolleix que significa la nit del dia 5 al 6 de gener, quan per art de màgia reial, arriben a les cases regals i més regals en una orgia d'intercanvi d'amor i felicitat molt recomanable.
La tradició és antiga i prové de les mateixes festes paganes que es celebràven per aquestes dates, fomentant l'intercanvi entre grups i la celebració de coexistir. El cristianisme, sempre a l'aguait, la va fer seva, i aquí els tenim.
Per una vegada, siguem conseqüents i pensem que ens cal algun regal per a aquells que tenim al costat, però sobretot, ens cal la màgia de creure en quelcom que no s'explica, la necessitat de tenir molt aprop als qui t'estimes i regala'ls-hi amor i somriures, aquesta és la màgia de veritat.
Etiquetes de comentaris: reis mags
1.02.2007
Second Life
Second Life és un món virtual de 3-D completament construït i mantingut pels seus residents. Dès que es va obrir el públic al 2003, ha crescut explosivament i avui es habitat per un total de 2,299,949 de persones de tot el món. A partir del moment en que entres en el Món de Second Life, pots descobrir un continent digital nou, grups de gent en comunitats que fan activitats, empreses que tenen la seva seu virtual allà o cantants com la Suzanne Vega que ha fet el primer concert en virtual a Second Life.
Quin és el secret de l'éxit d'aquesta plataforma? que els que creen mons nous o seus d'empresa o continents virtuals, són els amos del lloc i el poden mofidicar o canviar, sense que ningú els digui res. A més genera un intercanvi de persones i de diners considerable.
És una de les propostes més innovadores en el web 2.0 Estarem a l'aguait.
Etiquetes de comentaris: second life
Cien años de soledad
Serà un any de celebració d'aquesta obra literària imprescindible i màgica. Cal rellegir-la, cal llegir-la perquè conté experiència personal, valors humans, història en majúscules tot plegat escrit amb perfecció, de forma senzilla i brillant alhora. Parla de famílies, de relacions personals, de guerres i conflictes, de canvis històrics...pura actualitat.
Un tast, el començament absolutament encoratjador:
"Muchos años después, frente al pelotón de fusilamiento, el coronel Aureliano Buendía había de recordar aquella tarde remota en que su padre lo llevó a conocer el hielo. Macondo era entonces una aldea de 20 casas de barro y cañabrava construidas a la orilla de un río de aguas diáfanas que se precipitaban por un lecho de piedras pulidas, blancas y enormes como huevos prehistóricos. El mundo era tan reciente, que muchas cosas carecían de nombre, y para mencionarlas había que señalarlas con el dedo."
Etiquetes de comentaris: García Márquez, literatura