6.28.2008

Nelson Mandela, 90 anys

L'aniversari de Nelson Mandela és ja una fita mundial per als drets humans. Vint anys desprès del famòs concert del 88 a Hyde Park, s'ha tornat a reunir allà mateix una representació de personatges polítics i artístics per a homenatjar un home que s'ha convertit en referent de la lluita per la llibertat i els drets humans.

Més necessari que mai és recordar que no s'avança tant com caldria en la universalització dels drets humans, les lleis per controlar la immigració a Europa o les mateixes eleccions a Zimbabue són exemples del dèficit en aquesta matèria.

La música i els famosos tenen la capacitat de posar sobre la taula aquesta problemàtica i fer una crida als responsables polítics,econòmics i socials per esmenar la situació. Happy birthday Madiva!

Etiquetes de comentaris: , ,

2 Comments:

Blogger MEZQUETILLASVK said...

Hola...:-)))

Hace algún tiempo escuche unas declaraciones del expresidente De Clerk. En sintesis decía:

" El señor Nelson Mandela ha subido una montaña, pero una vez en la cima deberá escalar otras cordilleras ".

En otras palabras, el poder blanco en Sidáfrica fue pragmático y no tuvo problemas en aceptar una Presidencia negra mientras mantuvieran el control económico. ¿ Quereis un Presidente negro ? NO PROBLEMO...jajajaj

Por otro lado, viendo la deriva autoritaria en Europa y España, el fascismo o una reactualización del mismo esta más vivo que nunca.

11:13 a. m.  
Blogger Trina Milan said...

Jordi,
benvingut de nou...on pares?...
Mandela és un hite en la història però no és el final, malgrée tout..
una abraçada

7:35 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home