6.27.2008

Crisi, quina crisi?

El futbol és l'opi del poble, això ja ho sabiem de fa dies, però podia semblar que nomès en periode de dictadura és que es feia servir de forma descarada per a amagar les crisis econòmiques o els problemes identitaris. Doncs no, crisi, quina crisi?.. S'ha acabat parlar de les hipoteques, de la manca de serveis, de tot allò que ens fa difícil la vida diària perquè nomès sentirem a parlar de com un grup de nois defensa les essències del grup social amb una pilota.
El problema serà per a aquells que no s'identifiquin, per a qui no entengui la importància del fet. El futbol s'ha convertit en la representació mediàtica del grup; són els nous exèrcits que s'enfronten per la victòria.
El paper per a Catalunya i la seva representació sempre ha estat difícil, el Barça ha fet la feina però no està en el seu millor moment, tot i que molts dels components de "la roja" són catalans, però qui no recorda els almogàvers?....
Sense crisi que importi res i amb identitat equivocada, Catalunya ha de trobar-se a sí mateixa, mentre al carrer els petards encara ressonen i no són els de Sant Joan.

Llibre: Tirant lo blanc de Joanot Martorell
Pel·lícula: Gladiator de Ridley Scott
Música: We will rock you and We are the champion de Queen

Etiquetes de comentaris: , ,

9 Comments:

Blogger Ferran Porta said...

He de dir que aquí, a Berlin, també vaig haver de suportar un parell de petards i un parell més de cotxes, passant per davant de casa, tocant el claxon animosament, un cop acabat el partit d'ahir.

Espero poder celebrar, diumenge, la victòria alemanya amb 3 milions i mig de berlinesos més!

Salut.

10:05 a. m.  
Blogger Trina Milan said...

Ferran,
celebracions que aquí van ser importants amb el tema de Turquia no?...volia haver fet un post abans sobre la "batalla" Alemanya- Turquia...com ho van viure aquí?..
salut

10:15 a. m.  
Blogger Ferran Porta said...

Va estar molt bé. No hi ha hagut apenes problemes, com es temia. Els turcs van quedar, òbviament, molt decebuts però immediatament van començar a sentir-se comentaris dient que, ja que Turquia havia quedat fora, ara donaven tot el suport a Alemanya.

Això s'està comentant força per aquí, aquests dies. És una reacció positiva i que val la pena explicar.

9:24 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Doncs trobo que de la crisi econòmica se n'ha parlat força aquestes setmanes. Segurament menys del que ha de ser, però encara. Els de Cuatro han fet la seva feina de tapa-lo-todo-que-puedas de manera impecable. Queda una setmaneta més i tornem a la realitat.
Salut Trina!.

Jordi.

11:21 p. m.  
Blogger Trina Milan said...

Ferran,
millor, crec que això demostra que s'ha avançat en la integració de les dues cultures...es mereix un post no?
salut

1:19 p. m.  
Blogger Trina Milan said...

Jordi,

tens raó, però ja veuràs com si el diumenge guanyen, la crisi serà menys crisi..d'això en saben..
salut

1:20 p. m.  
Blogger Artur said...

En el fons, som tribals, encara que alguns (o molts) s'entestin en dir que no ho són mentre onegen la bandera "rojigualda" amb el toro, simbolisme de l'Espanya reaccionària, del franquisme ressentit. Són tants anys de centralisme...

1:31 a. m.  
Blogger Trina Milan said...

Artur,
I tants que ens queden per reconstruir una identitat que està malmesa...de tots, s'ha de dir, nostra i d'ells...
salut

7:40 p. m.  
Blogger Trina Milan said...

Artur,
I tants que ens queden per reconstruir una identitat que està malmesa...de tots, s'ha de dir, nostra i d'ells...
salut

7:40 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home