6.17.2008

Europa, sí o no?


La construcció política d'Europa pot tenir dues cares.
Irlanda ha dit no a la incorporació a l'Europa unitària i en canvi Bosnia ha signat el tractat d'Adhesió per a la seva incorporació.
La posició d'Irlanda es situa en el context d'un país que ha arribat a un estatuts d'economia que genera espectaculars resultats, impensables fa un segle per a un país productor d'emigrants i depenent del germà gran anglès.
En canvi, Bosnia, sortint d'una cruenta guerra de fa pocs anys, necessita a ulls clucs pertànyer a la gran Europa que li donarà protecció i aixopluc davant d'un altre germà gran, Sèrbia, amenaçador veí que encara protegeix responsables de crims de guerra.

Pot permetre's Europa navegar entre aquestes dues aigües? És evident que la crisi econòmica actual hagués estat encara més dura sense l'euro per protegir les economies més febles. Es poden permetre tots els països ser tan displicents amb la construcció d'Europa?
En un món on els blocs polítics han desaparegut i on les lluites són globals, hauriem de pensar en fer forta la vella Europa, apostar per ella i generar dinàmiques en xarxa per a enfrontar els reptes.

El global amb el local de la mà, com diria McLuhan.

Llibre: La galaxia Gutenberg de Marshall McLuhan
Pel·lícula: The princess of Nebraska de Waine Wang
Música: Viva la vida de Coldplay

Etiquetes de comentaris: ,

2 Comments:

Blogger losimo said...

UUUfff lo que demanes... Actualment lo que dius ho veig de ciència-ficció.

Com vaig comentar fa unes setmanes a un post anterior: Sobra massa gent egocèntrica.
El dia que algú, deixi de mirar-se el melic, aquell dia en podrem parlar.
Mentres... Vols un caferet?

Poca cosa més podem fer, a part d'esciure al bloc, clar!! ;U)

I fer algun comentari als blocs que visitem.

12:39 a. m.  
Blogger Trina Milan said...

Albert,
sí, tens raó, per això clar que vull un caferet....i escriure'm al bloc i visitarem d'altres, mentre construïm una Europa que sigui alguna cosa més que un prat de tendes de campanya sense comunicació...
una abraçada

8:52 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home