11.05.2006

Les elèctriques treuen fum


Desprès de les anades i vingudes amb la famosa opa hostil de Gas Natural a Endesa, frustrada per interessos no gaire nets, arribà l'opa d'E-ON, la poderosa empresa alemanya productora de l'energia per mitja Europa. Llavors els abans oponents fervents a l'absorció es varen tornar laxes i no posaren tant d'impediment.
El govern espanyol trampejava com podia la situació. Zapatero i Merkel es reunien al llac Constança, al sud d'Alemania, per aclarir conceptes. I vet aquí que just el dia en que el Govern espanyol finalment cedeix i no posa trabes a l'absorció d'Endesa per facilitar que l'energia a Espanya i el servei al ciutadà siguin els millors possibles, sabem que ahir a la nit mitja Europa es va quedar a les fosques i E-ON reconeix que ha estat error seu. Sembla que un tall en una estació entre França i Alemania, per deixar passar un vaixell pel riu, ha estat l'origen de tota la situació. Territoris tan llunyans com Polònia, Piemont (Italia) o algunes zones de França i Espanya han rebut les conseqüències.
A veure si això de la concentració en poques mans de l'energia bàsica no és per millorar, i anem a pitjor. Que algú ens ho aclareixi als ciutadans que paguem el rebut religiosament i no podem fer res sense el servei d'aquesta energia..o si?