10.29.2006


Barça desdibuixat
Quan miro les fotografies dels dos candidats a la presidència de la Generalitat amb el president del FC Barcelona, penso que el Barça s'ha desdibuixat. En Laporta, divinitat personalista on les hi hagi, s'ha posat per davant de qualsevol altre interès amb aquesta jugada publicitària. Ell és qui treu suc, ni els candidats ni el club.
No se li pot negar a Jan Laporta personalitat, inteligència i estratègia. Ha aconseguit per al Barça allò que calia, just en el moment en que s'havia de fer: lligues, copes d'Europa, diners i un actiu de valor afegit que reafirma aquella frase del "més que un club", no nomès per representar a Catalunya, sinó també per definir-se com els més compromesos socialment. Un valor publicitari de primer ordre en aquest moment. Però tot això no val si desprès el president s'ho juga a una carta.
Els nens que arriben a Catalunya de terres llunyanes tenen en el Barça la primera senyal d'identitat cultural que Catalunya els proporciona. On hi ha una pilota no hi ha racismes ni apartheids. Qui sent la identificació amb la primera institució social de Catalunya, ja és català ( sense punts al carnet, si us plau). A veure si els candidats i en Laporta ho saben fer per no perdre aquest actiu social impagable.