10.21.2006

Debat en taronja tirant a vermell
El primer i únic debat electoral entre els cinc candidats a la presidència de la Generalitat va tenir colors tardorals com s'escau a l'estació.
Els decoradors i dissenyadors de TV3 van preparar un plató amb taula triangular de color moniato, envoltada de panells color magrana. No podem oblidar que les eleccions són de castanyada.
Els candidats, tot homes, és clar, portàven vestit de dues peces en la millor línia clàssica de tons foscos tots ells, excepte en Saura, que amb el vestit gris i la corbata i camisa negres, va posar el to de disseny of barcelone, com s'escau a un verd esquerrà à la page. Per a la resta, els seus asessors d'imatge varen ser del tot conservadors, i no van arriscar ni en les corbates, coincidents totes elles en colors lligats i ratlles en diagonal, potser la d'en Montilla tenia algun to vermell, però el mìnim imprescindible.
I els colors van acabar lligant amb el contingut del debat, una alineació quasi perfecta dels components del tripartit d'esquerres, Carod-Saura-Montilla, en tons vermells, i una línia compresiva cap al que sembla que guanya a les enquestes, en Mas, per part de tothom que el feia arribar a una coloració lila, mentre els marrons envoltàven en Piquè, furibund sense objectiu.
Si hem de fer cas del debat, el tripartit podria reeditar-se, amb el permís d'en Mas, i l'absència de Piqué (té el despatx de La Caixa ja preparat?)..., panellets i moscatell ens endolciran el resultat.
Fotografia: Efe/Toni Albir