10.04.2006


Processos de pau
Com a dos bons amics socialdemòcrates que es fan favors en moments de necessitat, Blair i Zapatero s'han trobat a Madrid per parlar de processos de pau i alguna cosa més.Tot i que Blair no ha estat el millor laborista dels darrers anys però tan li fa.
Qui visita d'entrada fa més favor que qui reb; es a dir sembla que Blair ha fet favor a Zapatero en aquest moment polític on la kale borroka torna als carrers d'Euskadi, i on l'oposició del PP es torna més crua i inclement amb els socialistes perquè sembla que el govern se'n surt del vesper basc i per això el premier britànic aporta la seva inestimable experiència amb el procés de pau a Irlanda del Nord, que amb daltabaixos, sembla confirmat.
Blair, al contrari que Zapatero, està en el moment final de la seva carrera política, quan ha anunciat que no es torna a presentar a les eleccions britàniques, empès per les dures crítiques a les seves postures decididament poc socialdemòcrates dels darrers anys. Aquella foto de les Açores no va ser en va.
En realitat però, tots dos en treuran el seu rendiment, no genys menyspreable. Cap gest en política és gratuït, i per molt que sembli que Zapatero és qui recull més en aquesta visita, també Blair en traurà un bon cistell. Unes fotos substitueixen a d'altres...i la història continua...