9.30.2006

Ens toca a totes, sortosament

El dia 2 d'octubre fa 75 anys que les dones varen aconseguir el dret a vot a l'estat espanyol. Desprès d'un aspre debat entre les dues úniques diputades a Corts de la Segona República Espanyola, Victòria Kent i Clara Campoamor, les dones espanyoles varen poder votar si tenien més de 23 anys i ho varen fer per primera vegada a la història a les eleccions de l'any 1933. Llàstima que ens va durar poc el dret perquè l'any 1939, quan el cop d'estat del general Franco va instaurar el règim fascista a Espanya, es van acabar tots els drets, tant pels homes com per les dones finalment recuperat l'any 1976.

Catalunya es troba en campanya electoral per a elegir el president de la Generalitat el proper dia 1 de novembre. Amb aquest motiu el Conseller Nadal ha presentat la campanya per a promoure la participació amb l'eslògan: Et toca a tu; que ens convoca a participar i a utilitzar el preuat dret de dir la nostra quant als nostres legítims representants es refereix.

Ni que sigui perquè no tothom a tot el món el té aquest dret, ni que sigui perquè ha estat dur i difícil inclús a les nostres avançades societats occidentals aconseguir votar, estaria bé fer cas a la demanda del Govern i anar-hi tots i totes a votar l'1-N. És la nostra responsabilitat i la nostra forma de donar les gràcies a aquelles i aquells que han lluitat per fer-ho possible.

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

Who knows where to download XRumer 5.0 Palladium?
Help, please. All recommend this program to effectively advertise on the Internet, this is the best program!

4:04 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home