9.19.2006


Dones i talles
Aquests dies es celebra la Pasarel·la Cibeles, on es presenten les col·leccions de moda per a la propera temporada.
De fa temps que es parla de la demanda de dones extremadament primes per a passar els models que es presenten a tots els events d'aquestes característiques, i enguany, els responsables de Cibeles han pres una decissió: no accepten models de menys del 18% de massa corporal (la normalitat estaria en el 25%).
Aquesta mesura ha revoltat el món de la moda i les models, tot i que la Passarel·la Gaudí ja ho ha posat en pràctica en d'altres anys.
Milà o Londres s'estan plantejant de fer el mateix.
La mesura a la fí, es per aconseguir que les noies no prenguin com a model les dones més primes i així evitem anorexies i bulímies, malalties terribles on les hi hagi.
Algunes preguntes em venen al cap:
- perquè aquesta mesura només es referix a dones? que són les úniques susceptibles de patir aquestes malalties? que són més febles i exposades a la publicitat d'una pasarel·la que els homes?
- realment la mesura aportarà sensatesa a tothom i els modistos faran tallatges més adequats a la dona real?
- algú ha preguntat a les professionals de la passarel·la si estan d'acord en que les pesin com a bens que van a l'escorxador?
Bé, mentre, la dona normal, al carrer, es baralla per sobreviure a la rutina diària: feina fora de casa, feina dins de casa, responsabilitat dels infants, responsabilitat dels avis, i a sobre estar guapa i diponible quan sigui que si no et poden matar...potser no hem avançat tant com sembla en els drets de les dones...potser...

Música Besame mucho # Andrea Bocelli