9.02.2006


Dones i poder
La revista Forbes ha publicat un estudi sobre diners i poder al món, on parla de les dones que ostenten el màxim de poder econòmic i polític en aquest moment. La primera de la llista és Àngela Merkel , cancellera de la República d' Alemanya i la segona, és Condolezza Rice, secretària d'estat dels EUA.
Són dues dones amb trajectòries molt similars, encara que d'entrada no ho sembli: totes dues varen nèixer l'any 1954, les dues han estat excel·lents estudiants universitàries, Merkel de físiques i Rice d'economia, cap de les dues tenen fills i totes dues s'han criat en àmbients socials, d'entrada poc adients per aconseguir l'èxit que desprès han tingut, Merkel a l'antiga societat comunista de l'RDA i Rice a l'estat sureny d'Alabama, on la gent de raça negra com ella no és que ho tinguin d'allò més bé.
Aquests ítems em fan pensar que són dues dones de gran caràcter i amb convenciments profunds. No podia ser de cap altra forma.
Nomès 19 dels 151 estats que hi ha actualment al món, tenen una dona com a màxima responsable, per tant, sembla que l'esforç per aconseguir-ho és molt més gran per a les dones que per als homes, és per això que la figura d'aquestes s'engrandeix i ens indica que el camí per a la igualtat és encara llarg i feixuc.
No sóc de les que pensen que una dona, només pel fet de ser-ho, ho farà millor que un home, això és un error, però el que sí penso és que si una dona vol ser cap d'estat no ha de fer més esforç per ser-ho que ningú altre.
Rosa Pereda, en un article a El País titulat Ellas, las muertas parla del terrorisme masclista i l'assessinat sistemàtic de dones que succeeix a tot el món, i proposa mesures com que els polítics es facin visibles i condemnim aquests assassinats, entre d'altres mesures per erradicar-los.
Penso que nomès amb decissions polítiques i educatives reals, podrem anar modificant aquests fets, per aconseguir que la dona no ho tingui pitjor pel sol fet de ser-ho.
La imatge que donen d'aquestes dues dones pot ser un revulsiu. Fem-les visibles.


Música The best # Tina Turner