8.30.2006

Qui és qui?
Ahir, el telenotícies de TV3 ens va donar el sopar...Clos ministre, en substitució de Montilla, postulant per a president de la Generalitat. I tot Catalunya va fer un ahhhh!, bé tota no, els assabentats ja ho sabien, i estàven jugant paddel o fent regates entre l'Empordà i Torredembarra...
No sé perquè em sembla que aquesta vegada tampoc s'ha tingut en compte el currículum del candidat per a fer la feina, i serà feixuga, perquè l'OPA sobre Endesa o la deslocalització industrial, no són caramels gaire agradables de païr, però clar, tampoc en Montilla en tenia de currículum i ho ha estat, de ministre.
Segurament és que nosaltres no pensem amb els mateixos paràmetres que ho fan els que en saben, els polítics escollits que poden decidir i decideixen, que canvien persones com qui canvia mitjons, i que manen, realment manen. Nosaltres som els equivocats, o no?
Perquè la tasca que es demana és per a fer feina per a tothom, i clar, el sistema de partits és el que és i necessiten controlar, tenir diners, tenir el poder, segons ells, per poder fer feina.
Penso que s'està acostant el moment de canviar determinades dinàmiques que fa temps empobreixen el nostre sistema democràtic, que no fa tant que tenim.
Siguem valents i comencem a canviar coses, votem realment el que ens serveixi, posem-nos tots a la feina de fer llistes obertes, d'acabar amb la partitocràcia que deixar a persones jugar amb les persones, sense tenir en compte res més que els interessos mediocres de depèn qui.
El President Maragall va dir fa uns dies a Vilopriu que alguns es pensen que ell només feia que llegir poesia del seu avi i perdre's en la nostàlgia per etzibar tot seguit un reguitzell de demandes al nou candidat Montilla que han estat contestades ràpidament amb una resposta negativa; i ara ens trobem amb en Clos a Madrid i amb Hereu (qui és?) d'hereu....l'avi Maragall ja ho deia:
" Topant de cap en una i altra soca,
avançant d'esma pel camí de l'aigua,
se'n ve la vaca tota sola. És cega.... "