7.27.2006

The Who

La banda de rock britànica The Who tornen a cantar i els tenim a Barcelona i Madrid aquests dies per recordar, aquests sí, que els vells rockers no moren, i si no mireu la fotografia de dalt, de fa uns dies on Pete Townshend y Roger Daltrey presentàven la gira mundial que tot just comencen.

No sembla pas tan lluny quan aquests nois cantàven les famoses 'My generation' o 'The kids are allright' i els hi feien ombra a les mítiques Beatles o als Rollings, aquella películ·la Quadrophenia va significar l'inici del moviment "mod" i practicament del "punk" com a models musicals d'expressió en els 60 i 70 del segle XX. Tot una declaració de principis estètica i trencadora que s'expandí pel món com la pólvora.

Han sofert al llarg de la seva història dalts i baixos, no sempre s'han mantigut a primera línia, a més la mort de John Entwistle i de Keith Moon, va deixar la formació en baixa forma,però els líders Daltrey i sobretot Townshend, han sabut retornar-la als seus orígens i diuen que porten els Who del segle XXI. No en va se'ls hi han afegit el fill de Ringo Starr, Zak Starkey; i el germà de Townshend, Simon. Tot una declaració de principis.

Per si voleu començar a xalar, aqui teniu un pessic:


Música My generation # The Who