7.29.2006


Vacances?
Comencen les vacances per a tothom, el més d'agost és a la península, el mes de les vacances per excel·lència. I amb les vacances què comencen? doncs les vagues als transports i concretament a l'Aeroport de El Prat. És ja una tradició...ho sabem però no per això estem acostumats, no.
No sempre són els mateixos els que fan la vaga, poden ser:
- els pilots, aquells personatges que guanyen un pastón i que són intocables (no com els de Elliot Ness, que eren més cinematogràfics) que fan les vagues per les raons més irrisòries però que sempre es surten amb la seva.
- els auxilars de cabina (vulgo: assafates i/o assafatos :-) , que per no ser menys, com que guanyen menys fan vaga igual i no ens porten el meravellòs suc de taronja dels avions que no és de taronja sino que és de pomelo i té un gust fastigòs.
- el personal de terra, que et miren amb cara de pomes agres quan la maleta pesa més del compte i oh, ja no pots viatjar a no ser que la buidis o que paguis un altre pastón.
Aquesta vegada, molt ben secundats per Aena, empresa oligàrquica que controla tots els aeroports d'Espanya, a diferència de la resta del món on els monopolis en aquest sector ja fa temps que s'han acabat, els que s'han llençat a una vaga ferotge i il·legal són els del personal de terra d'Ibèria (com és que no m'estranya que sigui Ibèria). I ja ho tenim, milers de persones tirades literalment a l'aeroport de El Prat, aquell que encara s'està ampliant (quan fa que la T4 madrilenya funciona?...) aquell que encara està sota gestió del Govern central, aquell que no pot tenir vols transoceànics perquè no toca...però a veure com era allò del Nou Estatut?´competències plenes, pràcticament independents, bé doncs on era el Sr Nadal ahir? fent campanya?
Ja n'hi ha prou, les vacances no estan per agafar més estrés, estan per descansar i viatjar i gaudir i reprendre forces per a la dura feina de setembre i....tots plegats Govern central, Aena, treballadors diversos, Govern de la Generalitat...no hi són quan se'ls necessita...els ciutadans haurem de prendre mesures, sigui l'1 de novembre o abans...que estem amb un bocata de tonyina i una ampolla d'aigua des d'ahir a l'aeroport més bonic de la Mediterrània...