9.13.2006


Unicef
Unicef és notícia darrerament per diversos motius...el Barça portarà l'anagrama de la institució a les samarretes del primer equip de futbol del club; i avui, li ha estat concedit el premi Príncep d'Astúries de la Concòrdia, per la seva lluita per la infància a tot el món, i especialment a l'Àfrica.
Són notícies molt adients perquè aquesta setmana ha començat el curs escolar, i els nens i nenes no sempre són els protagonistes de res. Més aviat sentim nomès a les notícies que els barracons encara hi són, o que el fracàs escolar segueix en les seves dades preocupants.
Però i ells? i els protagonistes? on són? Què senten milions de nenes i nens que tornen amb els seus companys i amics, desprès de les merescudes vacances? què senten els mestres i professors de la tornada a la feina quotidiana? què significa per al país que l'escola comença? Preguntes que ens hauriem de fer i respostes que estaria bé trobar, per poder aconseguir que els nens i nenes siguin veritables protagonistes.
I, encara més, pensant en aquells que ni tan sols tenen la possibilitat d'anar a escola...d'aquelles que són violades i utilitzades sistemàticament..d'aquells que es veuen abocats al dur treball infantil..què passa amb totes i tots aquests infants?
Per això és fonamental que institucions com Unicef existeixin, figurin en el món, siguin visibles en l'espai dels mitjans. Tots nosaltres serem deutors d'aquestes mancances en la infantesa, tots serem responsables si una nena o un nen ens miren, ens pregunten, i no som capaços de dona'ls-hi resposta.

Música Another brick in the wall # Pink Floyd