9.26.2006

Prínceps i princeses?

No sé si en el segle XXI cal encara parlar de princeps i princeses...però sembla que sí, perquè avui tots els diaris, de tots els colors, posen a portada els hereus a la corona espanyola perquè estan embarassats del seu segon fill..o filla. I aquest és el dilema!

Segons la Constitució espanyola encara l'home té preeminència per sobre de la dona, en el moment d'accedir al càrrec de rei d'Espanya, per tant si l'Elionor, la primera filla, té un germanet, amb les lleis actuals, passaria darrera d'ell en el moment de ser reina.

D'entrada és absolutament obsolet en l'Europa d'avui dia que un home estigui per sobre d'una dona per a qualsevol cosa, siguin càrrecs, siguin diners, sigui el que sigui...encara que tots sabem com les gasten depèn quins homes quan a les dones se'ls acudeix reclamar...

Però el que és més obsolet de tot és que encara mantinguem l'accès al lloc de cap d'estat a Espanya, mitjançant els casoris i els embarassos d'una família determinada. Caldrà fer una revisió de tot plegat, tot i tenir ja en l'esmentada família persones que provenen d'estaments socialment no previstos per arribar a reis o reines, però pensem-hi, un dia d'aquests caldrà posar-s'hi.