10.03.2006


Che Guevara
La foto que utilitzo per a aquest post és una icona que significa rebel·lió, aixecament contra l'establert i denúncia per a moltes generacions de persones a tot el món.
Ernesto Che Guevara és també una figura històrica de primer ordre, el que va aconseguir que una revolució socialista prengués a Amèrica, a Cuba. I que no va tenir prou amb constatar la victòria sinó que va continuar la lluita per als qui no tenien res fins deixar-se la vida.
No és casualitat que s'hagi convertit en el que és, el referent de la revolució més pura. Segurament aquella que en realitat no existeix.
Ha sortit ara una biografia del Che publicada per Jon Lee Anderson que caldrà llegir.
A vegades els personatge històrics més coneguts i més reproduits, són d'aquells dels que no sabem quasi bé res de veritat. D'aquells dels que cal una informació més completa per conèixer la veritable dimensió del personatge però també de l'home i la seva identitat.
La fotografia de Korda que ens sobrevola ja és més que una fotografia d'un home, és una imatge significativa del món global en que ens movem, que no de la revolució que precisament no és el que està més considerat en aquest segle XXI.
Com expliquen que va dir el Che abans de morir: "Dispara cobarde! Sólo vas a matar a un hombre!".
Sols era un home, i ara ni això. Sols era la revolució, i ara tampoc.


Música Comandante Che Guevara # Pablo Milanés

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

Molt emotiu pk destaques un valors que en la nostra societat van a la baixa i no es traspassen als joves com hauria de ser

12:21 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home