10.08.2006

Periodista
Han assassinat una periodista rusa, Anna Politkóvskaya, al portal de casa seva a Moscou, de diversos trets de pistola. Cerquen un home jove, el seu possible assassí, un sicari a les ordres de no se sap qui. Aquesta és la funesta notícia. Sembla que pocs s'han estranyat d'aquesta mort violenta de la Politkóvskaya, de fet en altres ocasions ja havien intentat enverninar-la, fer-la fora del país o prohibir-li els articles. Tot perquè feia la seva feina: descriure el que veia sense embuts, tan les coses bones com les no tan bones.

Havia començat a ser coneguda amb les cròniques de la guerra de Txetxènia, on ningú sortia ben parat, ni els txetxens ni els rusos, i això és el més difícil de fer, explicar el que veus sense caure en el partidisme, intentant fer viure els lectors la realitat més real. I això es paga, es paga molt car.Ella n'era conscient, de fet va viure a Viena un temps, perquè els perills eren molt evidents, però què fa una periodista fora del seu país? com fa la seva feina, si realment se la creu, estant fora?Va tornar, amb forces renovades, i va ser testimoni del que està passant al gegant rus, en aquesta era post-comunista que s'ho menja tot. Això no ha agradat a algú molt poderòs i li ha fet pagar amb la vida.

Ja ho sabem que la feina de periodista és de les més perilloses que existeixen, però per això precissament són tan necessaris i fonamentals, perquè els altres poguem tenir la informació i la capacitat de pensar i decidir per nosaltres mateixos. Gràcies Anna Politkóvskaya i gràcies a tots vosaltres, periodistes del món.

1 Comments:

Blogger Eduard Batlle said...

Amb agraïment pel sentiment posat. Moltes vegades ens mirem tant el melic que no valorem prou bé les causes tan injustes que pateixen alguns companys de professió.

7:03 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home