10.23.2006


Corrupció en la construcció
El boom immobiliari a Espanya ja fa temps que cueja, de fet la gran expansió econòmica que ens ha fet crèixer estava sostinguda per les grans quantitats de diners que es mouen en vivenda.
Això genera però una sèrie de conseqüències negatives per a molts, i citem:
Manca de vivenda per als joves (i no tan joves) la qual cosa ha provocat l'anul·lació d'una cimera europea de ministres a Barcelona per por als qui tenien previst protestar.
Desequilibri en les economies domèstiques, on el que s'ha de pagar per les hipoteques és molt superior a la meitat del que guanya la família.
Destrucció de zones rurals, costeres i de muntanya, on s'ubiquen segones vivendes, desocupades la major part del temps, que fan fora els veritables habitants del territori, com és el cas de la Cerdanya.
I finalment, el més sagnant, els escàndols en requalificacions i cobraments fraudulents on polítics de tots els colors de l'arc parlamentari es veuen implicats, des de la família de la Sra Aguirre, fins a l'espectacular cas Marbella, del qual ja en teniem notícies pels programes rosa de la tv, i que ara ja són carn de telenotícies.
La guinda del pastís ha estat la cita que el president Putin ha fet a la darrera cimera europea a Finlàndia, on davant de les crítiques a la manca de respecte als drets humans i les activitats econòmiques poc recomanables del seu país ell contraposava la màfia italiana o els casos de corrupció de molts polítics espanyols. Tot un poema.
Ara tenim en José Blanco que proposa un pacte per a la lluita contra aquest mar de corrupció proposant una llei del sól que modifiqui l'actual vigent del PP, de l'any 1988.
Tot plegat té un tuf d'intent de còrrer un tupit vel sobre el que els jutges i policies estan descobrint que fa estremir.