11.03.2006

Dones mortes fent d'escuts humans



Les dones als llocs dels conflictes tenen més possibilitats de rebre les conseqüències, les dones sempre tenen més tant per cent de rebre...i aquesta vegada l'exemple és demoledor. Dones mortes a Palestina fent d'escuts humans per protegir milicians que fugien dels soldats israelians.

No prendré partit per cap contendent en aquest conflicte, no voldria oblidar els morts per atacs suïcides de palestins entre els israelians, però aquesta dona de la fotografia, morta, vestida de negre, em fa trasbalsar.

Què pot passar pel cap de persones que viuen en aquests llocs? Què poden aprendre els nens i nenes que veuen aquests exemples? Nomès penso que el mal, de no sé quina forma, s'ha encastat en aquesta terra sublim, plena d'història.

Que els deus, tots ells, hi siguin o no en les seves esglèsies o en les seves mesquites, mirin el resultat...que els homes i dones, vulguin o no..es mirin els ulls mentre ploren les morts de dones que han nascut per donar vida...les llàgrimes no deixen veure l'horitzó...