5.09.2008

Mònica Terribas, directora de TV3


Desprès de mesos i mesos d'un culebrot impresentable per nomenar la directora de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió, Rosa Cullell, hem començat a saber l'equip que conduirà la Corpo, i l'estrella dels nomenaments és Mònica Terribas, fins ara directora del programa La Nit al dia, que serà la directora de TV3.

Els càrrecs són importants, i alguns són emblemàtics, com el de TV3.
La Nostra
ha estat l'eina fonamental que tots els partits i el Govern de la Generalitat han utilitzat per ells mateixos primer, i desprès per normalitzar la llengua i la cultura catalanes, i sobretot, com ella va dir ahir nit en el seu comiat del programa nocturn, per a fer país.

Sabem que la feina que fa una televisió va més enllà de la pura informació o de la diversió, i especialment a Catalunya, una nació sense estat, que reivindica la seva raó de ser arreu. De fet, amb les eines que ens proporcionen Internet o els mitjans àudiovisuals la presència del català en el món és molt més gran que la que que li correspòn per nombre de parlants. El càrrec de la Terribas doncs comporta un plus de responsabilitat que no tenen els que dirigeixen canals generalistes a d'altres llocs.

El perfil de la Mònica Terribas és complet, formada a l' UAB, professora de l' UPF, i estrella de les entrevistes polítiques, se la visualitza a vegades com massa impulsiva i un punt dominant, la qual cosa li ha comportat no poques crítiques, la darrera de fa pocs dies del diputat Manel Mas per l'entrevista al president Montilla. Però penso que aquestes crítiques tenen una velada pauta de masclisme afegit, com quan se l'ha criticat pels vestits que treu en pantalla. No en va, el nomenament de Rosa Cullell va ser acordat in extremis per Puigcercòs, Iceta i Felip Puig, a un hotel de Barcelona, quan Saez tirava la tovallola de l'acord entre partits. Quan siguin tres dones les que es reuneixin a un hotel per decidir el nomenament d'algú tan important com el cap de la Corpo, perquè als llocs de poder visibles no han estat capaços de fer-ho, llavors potser podrem estalviar-nos comentaris sobre la roba o la capacitat de qui es nomena, per ser dona.

Li desitjo molta sort a la Mònica Terribas, crec que té capacitat per a fer la feina que se li ha encomanat, si la deixen. El fuet a vegades cal a algunes i no és gratuït.

LLibre: La noia dels seus somnis de Donna Leon
Pel·lícula: Lost in the fire de Susanne Bier
Música: 4 minuts de Madonna (amb Justin Timberlake)

Etiquetes de comentaris: , ,

13 Comments:

Anonymous Anònim said...

Hola Trina

Crec que aquesta vegada l'han encertada, si aconsegueix dirigir TV3 amb la mateixa solvència que durant 6 anys ha estat conduint el seu programa, del que en soc un fidel seguidor, ja en tindrem prou.

El que em fa por, és que com diem de vegades en el meu ram, no sempre un excel·lent venedor és també un bon cap de vendes.

Salut i €

1:08 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Jo tinc il.lusió per aquesta etapa, i tinc confiança en el seu doble perfil professional-acadèmic. Crec que reuneix visió del mitjà i visió del país. I quant a la gestió, que esmenta l'Eduard, doncs és qüestió de fer un bon equip, on hi hagi també gent capaç de gestionar. També estic molt content perquè el projecte de l'Oleguer Saranedas i el seu equip a Catalunya Ràdio tingui continuïtat.

1:38 p. m.  
Blogger Trina Milan said...

Eduard,

d'acord, penso que té una oportunitat i que cal que la deixin treballar, si després no ho fa bé, doncs fora i una altra, però crec que s'ho val.
salut

Toni,
exacte i a més si aplica la intel·ligència que ha demostrat, l'equip serà també potent, les persones intel·ligents s'envolten també d'equips bons.
Salut

2:30 p. m.  
Blogger Maurici said...

Estic content pel nomenament de la Terribas, és persona amb empenta i això pot notar-se. També penso que el mal gust que caracteritza a certs personatges dins el PSC ( Ferran, Mas) no són gratuites sinó que són a causa de lluites entre els partits per poder colocar els seus.
Una abraçada Trina

4:31 p. m.  
Blogger Trina Milan said...

Hola Marià,

estic d'acord amb tu, les lluites són a mort a dins els partits, però hi ha un afegit de gènere que no podem obviar, per això ho dic, ella ho té cru, però pot sortir-se'n..és qüestió de fer feina durament, però d'això, ella, ja en sap..
una abraçada

4:40 p. m.  
Blogger marius said...

Deixem un parell de mesos... a veure si, per exemple, els telenotícies informen o segueixem com fins ara. Aleshores podrem comentar que ens sembla la Terribes

4:46 p. m.  
Blogger Trina Milan said...

Tens raó Màrius, però era massa noticiable el nomenament de la Terribas com per deixar de dir la nostra; de fet ella sola ja és una notícia en sí mateixa...

salut

4:58 p. m.  
Blogger marius said...

Sabeu que m'amoïna? dons que han fet EXACTAMENT el que l'il.lustre socialista del Maresme, Sr. Mas, demanava: despatxar la Terribes.

És evident que fotre-la al carrer hagués estat un escàndol, però el pont de plata ha estat, és i serà, el millor sistema per desempallegar-te de qui fa nosa.

La Terribas és una bona entrevistadora, però podria haver arribat al seu nivell d'imcompetència. No té CAP experiència en gestió, per tant, no és segur que sigui una bona directora. De fet és MOLT MÉS senzill influir en un/a director/a que en un/a periodista que tingui un espai propi.

O sigui, que torno a insistir en la prova del cotó: veurem si els TN deixen ser ser els espais que són per convertir-se (o al menys, apropar-se) a unes notícies. Deixem... un mes? en tornem a parlar en 30 dies a veure si ha passat la prova.

Si no, en Mas (el del PSOE) haurà tingut raó... han despatxat la Terribes amb la "patada hacia arriba", com deu dir en Bolaño.

11:07 a. m.  
Blogger Trina Milan said...

Ostres Màrius,

aquesta no l'havia pensada..vols dir que són tan maquiavèl·lics alguns polítics?...no sé si ella es prestaria a un joc com aquest, encara que l'oferta és tan sucosa que és molt difícil rebutjar-la..temps al temps i veurem si encertem o no...espero que no ;-))
salut

8:38 p. m.  
Blogger Dessmond said...

Jo crec que la Terribas se l'han tret del damunt de la forma més elegant possible. No vegis això com a mostra de masclisme. Jo crec que pot fer molt bé aquesta nova feina. Ara, allò que li va proporcionar la reputació que té avui, ha estat totalment anestesiada. La feina que haurà de fer en endavant serà de gestora. De caçar rates i d'emprenyar poc a tots aquells que fins fa quatre dies demanaven de forma tan barroera el seu cap. Ella els hi ha servit en safata. Una llàstima.
Ara, li desitjo la millor de les sorts. Cadascú és ben lliure de fer amb el seu cap el que vulgui.

9:03 p. m.  
Blogger Trina Milan said...

Dess,

és una mica trist tot plegat. Sembla que no és possible que es faci una feina digna, especialment en el periodisme, si no s'està a les ordres de..., i si confirmem que realment se l'han tret de sobre elegantment com tu dius, és la confirmació que que poc hi ha de net en la relació entre política i informació...no és possible una altra forma de fer-ho?
salut i felicitats ;-))

8:43 a. m.  
Blogger marius said...

En relació al pont de plata de la Terribes, mireu el post de la Trama.

No és la primera vegada: recordeu perquè va ser ministre en Clos? Dons això...

7:28 p. m.  
Blogger Trina Milan said...

Màrius,
crec que confirmem el pont de plata..fa fredor no?..

7:36 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home