7.20.2007

Tots amb EL JUEVES

La revista d'humor El Jueves acompleix enguany 30 anys, de la seva aparició. És un gran moment per ells i per tots els lectors d'aquesta àcida i corrosiva publicació d'humor polític i social, on hi caben tots els somriures. Doncs resulta que el jutge Del Olmo ha ordenat el segrest del darrer número on a la portada surt una caricatura de dues persones en una postura clarament sexual que el jutge considera ofensiva per als Prínceps d'Astúries, que sembla que són els parodiats, tot i que el nom no surt enlloc. Bonica manera de celebrar els anys!
Sembla que hi ha consens general en que aquesta mesura és massa radical i que tot i tenir alguna base jurídica, no seria del tot recomanable en bona llei.
Pero és que no és de sentit comú a aquestes alçades de la història segrestar una revista en paper, quan a Internet tots els mitjans estan reproduïnt la portada. En aquest moment que escric però la web de El Jueves no està activa, si és el mateix llavors sí que és un pas més en l'atemptat contra la llibertat d'expressió que considero que significa aquesten dues accions.
Alguna cosa no rutlla en la nostra democràcia perquè encara tinguem repressió cultural, cosa que fa quatre dies criticàvem de Xina, per controlar Internet.
Potser a la fí, el rendiment serà que molta més gent compri El Jueves, per ells serà millor, però no hauria de ser a aquest preu.

Llibre: Guia del còmic de Miguel Angel Martin
Pel·lícula: El día de la bestia de Àlex de la Iglesia
Música: Jo vinc d'un silenci de Raimon