7.17.2007

La Sagrada Familia i l'AVE


Que el tren de l'AVE trigaria a arribar ho teniem clar, el que no pensàvem és que fos tan tard. Tard per tot, pel desenvolupament de Catalunya, per la comoditat i el servei a l'usuari, per les necessitats comercials i logístiques, en fi, una munió de raons que el fan necessari s'aferren a la temuda llei de Murphy, que diu que allò que pot anar malament, anirà malament.
Entomat el fet de que el primer govern de la democràcia que es va plantejar la modernització de les comunicacions ferroviàries ho fes començant per la ruta Madrid-Sevilla, per allò de no deixar el sud desprotegit, subdesenvolupat i en mans de possibles màfies; ens trobem que 20 anys desprès encara no tenim tren veloç a Barcelona i cap comunicació amb Europa, quan no em negaràn que aquesta sí que és una ruta estratègica, pero quan no es vol no es vol.
I allò del desenvolupament, els catalans estem acostumats a desenvolupar-nos sols, ja varem anar a Manxester el segle XIX a comprar les màquines "selfactines" pel nostre compte, per poder fer la única revolució industrial de la península.
O el tema de les inversions en general a Catalunya, aeroport, rodalies, carreteres, en fi, és un no parar, per no parlar de les nostres màfies particulars, les russes, que estan treient el nas. Com es pot observar acomplim tots els ítems per ser un lloc estratègic, segons alguns.
Però vet aquí que un grup de savis, representants de la tant nostrada "societat civil", es despenjen avui dient que portaran als tribunals el traçat de l'AVE perquè passa per sota de la Sagrada Família i podria posar-la en perill.
I jo em pregunto, la tècnica moderna de construcció no es capaç d'assegurar que tot anirà bé sota el temple? els anys i panys de discussions entre diversos governs no ha donat per tenir totes les mesures possibles perquè no passi res?
El president del Patronat de la Sagrada Família és Joan Rigol, expresident del Parlament a proposta de CiU. No estaran intentant treure profit polític de l'AVE en comptes de treure profit públic, de servei al ciutadà?
Si Gaudí ens veiés, què diria?...i de les obres del seu temple?...

Llibre: La ciutat dels prodigis dEduardo Mendoza
Pel·lícula: El millor que li pot passar aun croissant de Paco Mir
Música: Lola de Pastora