7.16.2007

Operació Vespa: diners llaminers


L'Operació Vespa que porta a terme la Policía Nacional i la Guàrdia Civil ha generat avui notícies sucoses. L'ex-subdelegat del Govern a Catalunya ha estat detingut , junt amb quatre funcionaris de la mateixa subdelegació. L'acusació del jutge, afavorir els negocis fraudulents de ciutadans rusos, detinguts i acusats de pràctiques mafioses.
Fa dies que estem sentint que a Espanya hi ha la concentració més important de bitllets de 500 euros de tota Europa; que les llicències urbanístiques es donen a tort i a dret. Sembla que la península s'està convertint en un parc d'atracions gegant on vénen a raure els qui tenen diner negre per amagar o els que volen gaudir-ne, sense ser detinguts per la polícia del seu país. Fa temps que els grans lladres britànics s'amagaven a la Costa del Sol; els magnats petroliers també, i desprès, amb la caiguda del mur, els nous rics dels països de l'est han trobat el seu paradís a la nostra costa mediterrània. Era qüestió de díes que comencéssim a trobar polítics i funcionaris implicats, a l'olor del diner fàcil. I no farem diferències entre la dreta i l'esquerra, tots tenen necessitat de diners, i dels fàcils, més. No hi ha més raons, és la feblesa humana, i la manca d'escrúpols el que fa que qualsevol caigui en la temptació, no és justificable de cap manera però es així.
El cas de l'Operació Vespa, s'afegeix al cas Malaya, i a d'altres. L'únic consol que ens queda al ciutadà és que ara per ara sembla que la policía i la justícia funcionen, mentre vagin fent sortir els implicats perquè solucions miraculoses no existeixen.

Llibre: La casa Rússia de John Le Carré
Pel·lícula: El padrí de Francis Ford Coppola
Música: I've got you under my skin Frank Sinatra