7.11.2007

Remodelacions i baixes passions

Els moviments polítics a l'estiu són sempre contundents; la calor fa que els responsables prenguin decissions amb sensació de que no passa res i els resultats poden ser molt durs. És el cas de la darrera remodelació del govern Zapatero. Sembla que l'ex-ministra Carmen Calvo no s'esperava aquesta serp d'estiu. Ells, els ministres, també són humans, i la previsió de canvi no entrava en els seus plans.
La ministra que s'ha fet notar pels modelets haute couture, justificats per fomentar la indústria de la moda espanyola, fèien de la ministra un objecte del desig dels fotògrafs de premsa; no així dels membres dels thinks thanks culturals que han criticat durament la seva gestió. De fet que els comentaris de la seva marxa als diaris siguin de caire totalment personal: ella està desfeta, o prepara la seva boda amb el seu bodyguard, no són precissament el que s'hauria d'esperar d'una valoració política de la gestió d'una ministra.
Les serps d'estiu són molt perilloses, per això, millor parlar de que encara no es tirarà a terra la Casita Blanca, meublé històric de Barcelona, on s'han cuit més d'una i de dues decissions polítiques, entre els llençols de seda de les seves privadíssimes habitacions; que posar-se a parlar de les ex-ministres, que prou tenen amb la depressió de perdre cotxe oficial i cartera ministerial.

Llibre: Els diaris d'Anaïs Nin
Pel·lícula: The bodyguard de Mick Jackson
Música: I will always love you de Whitney Houston