11.07.2006

Control de bones olors


Als aeroports fa molt bona olor des d'ahir. I no és per menys, ampolles i ampolles de xampús, gels i colònies s'amunteguen a les vores dels controls de seguretat perquè una nova normativa no permet entrar a les aeronaus amb pots de qualsevol líquid que siguin més grans de 100 mililitres.
I tot perquè fa uns mesos a Londres van detenir uns suposats terroristes islàmics que sembla que portàven líquids susceptibles de ser usats per a explosionar dins els avions.
No sabem si això era cert, ni si és possible, ni si realment pensàven fer-ho però la paranoia que envolta determinats països d'ençà 11-S és superior.
No és que el perill terrorista sigui insignificant, no és que no ens preocupi el que ens pot passar si volem en avió, però no solucionem res si a cada pas que donem posem un policia, o si ordenem normatives que ultrapassen el més comú dels sentits.
Les cues inacabables de persones que s'amunteguen en els aeroports des d'ahir o les exclamacions dels ciutadans que han de llençar l'aigua que porten de casa per comprar-ne una altra dins de l'espai tancat de l'aeroport, o caríssimes colònies o sabons, no millora precissament el benestar del viatger.
Més solucions polítiques i menys normatives absurdes ens donaran resultats millors.