11.21.2007

La conferència d'Artur Mas

Multitudinària conferència d'Artur Mas al Palau de Congressos de Barcelona.
Tres mil persones aplegades per la convocatòria, en un 90 % militants de CiU, i alguns membres de l'empresariat, partits com el BNG o el PNV, i dels sindicats; quasi nul·la presència d'altres partits.

L'objectiu declarat ha estat proposar un nou pacte catalanista que sigui capaç d'aconseguir allò que els catalanistes del XIX varen iniciar, la modernització del país.
L'objectiu subliminal, aconseguir mobilitzar les bases de la pròpia CiU, sense fissures, de cara a les properes conteses electorals, siguin les espanyoles, o les catalanes. I de retruc cridar l'atenció d'aquells catalans emprenyats, Juliana dixit, que vulguin acostar-se a la proposta, perquè les properes eleccions s'han de guanyar.

Idees clau: identificació amb Catalunya, intentant acostar els nouvinguts i els que no s'hi senten recollint la tradició més profunda de cultura i feina ben feta dels catalans; encarar el país cap el futur amb decisió arribant a proposar un sobiranisme que no independentisme i reclamació contundent d'una regeneració política als polítics i a la societat, com a clau per a resoldre les necessitats de tots.

Conferència pedagògica que ha convençut als de casa però que, tot i ser plena d'idees i de bons plantejaments, no m'ha semblat encoratjadora per als qui no som de la corda convergent. Haurà de ser més agosarat, senyor Mas, per aplegar a més catalanistes, que ho som, que hi són, entorn de la seva casa gran.

Llibre: Els sots feréstecs de Raimon Caselles
Pel·lícula: Good night and good luck de George Clooney
Música: In your eyes de Diane Reeves




Etiquetes de comentaris:

4 Comments:

Blogger trubies said...

Personalment penso que si Mas s'hagués mostrat d'inici "més agosarat" o, dit d'una altra manera, si els plantejaments de la seva proposta fossin més agossarats, se'l consideraria agossarat en excés.

De catalanistes amb un perfil ideològic allunyat de les tesis sobiranistes n'hi ha molts a Catalunya. La Casa gran del catalanisme pretén reunir tant aquells ciutadans més pròxims als ideals independentistes (un altre dret a decidir: independència o no independència de Catalunya) com aquells catalanistes que s'allunyen més d'aquesta concepció utòpica de país.

Per suscitar afinitats, potser la millor manera de fer-ho és no fer res, com altrament acostumen a (no)fer molts altres polítics i gobernants de casa nostra que han aconseguit una valoració més positiva en les enquestes periòdiques.

Com en qualsevol negociació de principis, Mas sap que la vía per aconseguir els objectius comuns passa per actuar decididament amb sentit de país i NO de partit.

La proposta d'Artur Mas tracta de posar sobre la taula del debat d'acció política una sèrie de plantejaments urgents, que poden agradar més o menys, però indubtablement el seu projecte és necessari per abordar amb serietat el present i garantir un bon futur del nostre país.

Pel bé de tots els catalans, cal prendre's molt seriosament la iniciativa impulsada per Mas, full de ruta que deixa al marge les tendencies ideològiques per tal de crear un gran front comú "catalanista", en el sentit no radical de l'expressió, de tenir com a prioritat la defensa dels interessos de Catalunya.

Gràcies per escoltar-vos Mas. Guanyarem TOTS.

5:13 p. m.  
Blogger trubies said...

http://sinpararmientes.blogspot.com/2007/11/el-fin-o-los-medios.html

5:45 p. m.  
Blogger Trina Milan said...

Trubies,

valoro en el discurs d'en Mas el sentit pedagògic de les mancances gravíssimes del país; valoro el fet de voler posar-se a totes i a disposició de tothom i valoro les ganes que es necessiten per fer oposició mentre un ha guanyat les eleccions; però segueixo pensant en que les paraules importen i que dir només allò del dret a decidir, el deixa encara lluny d'aquells plantejaments que molts volem..potser tens raó i cal mesura , el temps ens ho dirà..

11:38 p. m.  
Blogger trubies said...

Per cert, crec que pot ser del teu interès: http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=461611&idseccio_PK=1008

Bona nit!

11:46 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home