11.04.2007

Sarkozy, l'alliberador


Sarkozy, le president de la France, potser no és Lluís XIV però ho sembla. S'està convertint en el superheroi del segle XXI. En un viatge llampec, similar al que van protagonitzar amb la seva ex Cecília, per alliberar els presoners romanesos a Líbia; ara ha aconseguit que les hostesses espanyoles i els periodistes francesos empresonats pel segrest encobert de nens al Txad, viatgin amb ell al seu avió, i repartint grandeur, deixa les hostesses a Madrid i els periodistes a Paris.
Oh, quin crack de la diplomàcia!

La cara de sorpresa i emprenyada de l'ambaixadora espanyola que s'encarregava del cas quan l'informàven de les gestions franceses, i la cara de patiment i depressió del ministre Moratinos informant de l'alliberament no deixen lloc a dubtes.
El president francès ha anat per lliure i ha deixat a la diplomàcia espanyola en calces, que ja només li faltava això, després del numeret amb la visita dels Reis a Ceuta i Melilla.

Ens posem com ens posem, l'imperi està en una altra banda, i per molt que Moratinos hagi estat un gran mediador a Orient Mitjà, on estigui la França de les colònies i le charme que Sarkozy alimenta amb gust, que es treguin tots els bons propòsits d'una diplomàcia naïf com la que practica l'actual govern espanyol.

Llibre: Luís XIV, el rey sol de JM de Areilza
Pel·lícula: Once de John Carney
Música: Lágrimas negras de Bebo Valdes i Diego el Cigala


Etiquetes de comentaris: ,

2 Comments:

Anonymous Anònim said...

Els pronòstics de "Mister Talante" desitjant les derrotes electorals dels mateixos Sarkozy a França, Merkel a Alemania i Bush als Estats Units, li surt molt pitjor que prendre el pel als catalans i es que aquests amb la que estar caient pensen mantenir-lo com el seu principal president

12:24 p. m.  
Blogger Trina Milan said...

Sembla que el fort de ZP no és precissament la política exterior, i aquí incloc també el tracte amb Catalunya. No es pot anar de modern per Madrid i després no saber ni idiomes ni tenir contactes i/o agenda amb la gent de fora. Que l'aliança de civilitzacions sigui amb Turquia, amb tots els respectes, no és precissament de primera divisió mundial, i per a mostra un botó com el de les hostesses...

1:07 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home