10.31.2007

La veritat de l'11-M i la democràcia

L'atemptat de l'11-M a Madrid va ser el més terrible que s'ha donat a Europa fins ara; com a conseqüència d'aquell va canviar un govern i es van retirar les tropes espanyoles de l'Irak. Al Quaeda amb aquella intervenció va incidir amb contundència en la dinàmica política d'Espanya.
Avui, tres anys i mig després, la justícia espanyola contesta aquell atemptat amb la resolució judicial més esperada, és a dir, amb un comportament democràtic que ha de prevaldre per sobre de qualsevol violència.
Aquesta sentència però també hauria de ser exemplificadora per canviar la situació de la justícia a Espanya, que la pugna insostenible entre els dos grans partits, PSOE i PP, el control de les institucions judicials per part dels partits i la judicialització de la pròpia dinàmica parlamentària i política no siguin la característica diària.
Un jutge com Gómez Bermúdez, que s'alinea en el sector conservador amb un govern del PSOE, ha estat capaç de portar endavant un judici difícil i complicat. Aquests ha de ser el model, per a seguretat de tothom, especialment amb les possibles conseqüències que els terroristes d'arreu poden tenir previstes.

Llibre: Somiant la guerra de Gore Vidal
Pel·lícula: World Trade Center d'Oliver Stone
Música: Dancing in the dark de Bruce Springteen

Etiquetes de comentaris: , ,