9.24.2007

Zinemaldia a Donostia

La gran platja de Sant Sebastià s'ha tornat a omplir d'astres refulgents de la gran pantalla. El 55è Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià ha començat entre glamouroses estrelles i cinema compromès. Aquesta sempre ha estat la premissa d'un certamen antic i consagrat que ens porta el bo i millor de les produccions cinematogràfiques del moment.
Mentre que Venezia i la seva Mostra ens fan d'inici d'una temporada plena de novetats, Donosti ens referma en el cinema més compromès, i ens afegeix un acostament a cinemes diferents, com és el cas de la darrera sorpresa del Festival:
Buda va esclatar per vergonya de la directora novell
Hana Makhmalbaf,on explica una història de violència i destrucció als peus dels Budes de l'Afganistan destruïts pels talibans, mitjançant una nena i uns nens, que reprodueixen la violència que han viscut, i de la qual no se'n poden deslliurar.
La cultura en estat pur per reivindicar a la mateixa cultura, destruïda per la barbàrie, en un país on la violència ens acompanya i on som capaços de viure una cita com la del festival de cinema.

Llibre: Jack Lemon nunca cenó aquí de Diego Galán
Pel·lícula: Buda az sharm foru rikht d' Hana Makhmalbaf
Música: Wish you were here d'Immaculate fools


Etiquetes de comentaris: