9.11.2007

Impressions d'una Diada


Diada de l'11 de setembre de 2007.
Sol i calor, de les darreres oportunitats de l'estiu per omplir-se de llum.

Paraules que hem sentit: Catalanisme, Catalunya, responsabilitat, emocions, pàtria, nació, infrastructures, ciutadans, esperança, líder, i sobretot...independència!

Persones que hem vist: els expresidents Pujol i Maragall, el president Montilla, el cap de l'oposició Artur Mas, la ministra Chacón, el president del Parlament Benach, la gent del carrer, i sobretot...els Mossos....qui ho havia de dir!

Músiques que hem sentit: El cant de la senyera, Els Segadors, Eduard Toldrà i sobretot Maria del Mar Bonet i Miguel Poveda...impressionants!

Conclusions:

- tots estàven de festa, menys alguns que estàven de pont o protestant dels altres (les joventuts d'ERC han estat xiulades al Fossar de les Moreres...!!!!!)
- el discurs del president Montilla ha estat clàssic, escrit per un publicista, repetitiu en les formes, masses adjectius per a pocs substantius, amb missatges subliminals que s'han notat, definitivament Montilla no comunica àudiovisualment parlant, potser que ho compensi amb feina efectiva en la gestió.
- les declaracions dels caps dels partits, sense imaginació, dient el de sempre, notant-se que estan més per la cadira que per la feina.
- i la gent, amb delit de sentir aires nous, amb ganes de veure les promeses acomplertes, i un sentiment de tenir dret a més del que se li dóna, inclús a la capacitat de decidir si vol ser independent....independència és la paraula d'aquesta Diada 2007.

Llibre: El mirall escocès de Xavier Solano
Pel·lícula: The wind that shakes the barley de Ken Loach
Música: Cançó del bes sense port de Miguel Poveda