2.26.2008

Good night and good luck

Si no fos perquè eren dos candidats, diria que ha guanyat Campo Vidal.
Primera lectura: han guanyat les teles, les empreses de comunicació, les empreses d'enquestes, i han perdut els dos candidats, mancats de la capacitat de comunicació i de saber estar en un plató de televisió. Perquè això és el que ha estat aquest Debat, un espectacle per a la televisió que ha començat pràcticament dues hores abans, amb seguiment exhaustiu, i amb entrada d'oscars per catifa vermella. Si fins i tot la darrera frase de la nit ha estat cinematogràfica: Good nigth and good luck....
Bardem és el guanyador del dia, inclús després del debat.

Els papers estaven repartits, les mirades perdudes, les propostes líquides. Baugman era el rerefons i l'emoció la crossa que els entrenadors i comunicadors els havien ensenyat a utilitzar, però ells no són Bardem.
Aquella nena que Rajoy ha volgut fer seva en el darrer spitch més semblava la nena de El Exorcista que una altra cosa; i les cites cinematogràfiques no s'acaben aquí.

Continguts no s'han vist, contundència sí, però per a bales sense pólvora.
Pel que ens pertoca, hem estat protagonistes de pràcticament tot el tercer bloc: el Tinell, Catalunya, l'Estatut, el català...però on érem realment nosaltres? No hi érem. Som la moneda de canvi, però la moneda és l'objecte en mans d'un altre.
Educació, si ni tan sols saben que les dades de l'informe PISA són de l'any 2004...
Economia, se'ls ha vist el llautó, a un donant dades en cartolines que no diuen res, a l'altre apel·lant el guanyador Solbes perquè ell, com ja sabem, no en sap res.

Ara, els mitjans diran, segons el contracte, que tots dos han guanyat. Internet, tot i haver estat nomenat el primer, serà el que realment ens donarà alguna opinió més fiable. El seguiment pel twitter ha estat molt interessant, i els blocs bulliran. La bona comunicació és a la xarxa, el vot hi haurà de ser molt aviat, per ser del segle XXI.

Dilluns que ve més, aquesta vegada moderat per una dona, Olga Viza, que com que és especialista en esports, ho tindrà molt bé. Perquè de fet, això que s'ha previst i que hem visualitzat no ha estat veritablement un debat, encotillat per Pepiño Blanco i Pio Garcia Escudero; ha estat un combat de boxa amb guants prestats.
Bona nit i bona sort...

Música: How high the moon de Diane Reeves

Etiquetes de comentaris: ,

13 Comments:

Anonymous Anònim said...

Hola Trina.

No puc estar mes d'acord amb tú, tot plegat decebedor, quina anyorança de un debat a l'estil Sarkozy-Segolène.

Tot va ser mirar cap eel passat i ni una proposta de futur, suposo que aixó ho tocaràn en el proper, haurem d'esperar però coneguts els actors, només es pot esperar el nivell de un film de l'Espanya del destape, amb Pajares i esteso.

Ens veiem al dinar.

Salut i €

9:18 a. m.  
Blogger Trina Milan said...

Eduard,
i si això és el que ens espera, malament rai...ens veiem desprès
salut

9:39 a. m.  
Blogger marius said...

Certament decevedor. De fet, no va ser un debat. Cada candidat va deixar anar el seu guió dels temes prèviament pactats, sense respondre a l'altre (més enllà de dir que menteix) i sense argumentar absolutament res. Ens ho haguessin pogut enviar per mail i ens hi hauriem llegit.

A part d'això, es constata una total manca de propostes. La cosa es va limitar a "i tu més", "pos mira que tu...", i cregui en mi que soc la bomba.

Lamentable!

12:56 p. m.  
Blogger Trina Milan said...

Marius,
la manca de qualitat democràtica i de savoir faire dels candidats és indiscutible, per això es fa difícil escollir; i no en tenim més..haurem d'esperar el proper líder generacional,
salut

6:34 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Des del meu punt de vista poca cosa hi podien fer.
De fet si van pactar aquesta mena de format cronometrat no pot ser per altra cosa que per evitar que hi hagi un debat de confrontació d’idees i de programes. El format del debat crec que està pensat per evitar el mal propi, evita la discussió, la comparació, el debat en definitiva. Jo diria que han aconseguit el que volien, una mena de taules polítiques i qui dia passa any empeny.

8:25 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Hola. Lo que es un poco ingenuo es esperar que en la TV pueda haber algo así como un debate, que no sea más que CHOW decantatorio.

Vota a Mr Nobody:

http://joseluisredon.wordpress.com

Saludos desde Canal-9-landia

9:47 p. m.  
Blogger Maurici said...

Primer de tot lamentar l'absència de qui previsiblement pot condicionar totes les propostes que ahir no vam veure ni escoltar per enlloc,que no són altres que els partits nacionalistes bascos i catalans.
Segon, el cada vegada mes trist paper del món periodístic, insistir a demanar aquest debat per després deixar-se pactar fins i tot les mirades és molt poc engrescador.Igual que la tertúlia de la Cuatro, portar a Ibarra i el quatre periodistes amics dels partits és molt aburrit.

10:26 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Hola,
deixeu-me donar un toc d'humor enllaçant-vos a un post sobre el mateix tema del weblog "Un dia, una causa" (que consti que no és meu eh!)

"Volem debats autènticament televisius"


Més val que ens ho prenguem amb humor, perquè sinó n'hi ha per posar-se a plorar.

8:47 a. m.  
Blogger Trina Milan said...

B.Costa,
la mecànica és la del qui té por de no saber, i com que aquests no en saben gaire, es blinden..
salut

Anònim,
entenc perfectament que estant a Cal9landia la teva posició sigui radical, jo estaria igual...quina creu que heu d'aguantar..salutacions molt cordials...

Maurici,
la professió periodística està també a la defensiva...no els deixen fer la informació com cal, i si els deixen, llavors han de sotmetre's...la seva creu també és feixuga..
una abraçada

Francesc,
genial, gràcies pel toc d'humor, que el necessitem...
salut

10:13 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Bon dia,

Provinent de can Dessmond, vinc a petar a Ca la Trina.

Només et puc aconsellar dues coses:

-"Cuatro buenas razones para eliminar la televisión" de Jerry Mander. Gedisa.
- Deixar la TV a la deixalleria.

Cordialment,

Un anònim que sovinteja el bloc del sr. Dessmond i, per tant, aquells qui el sovintegen

2:17 p. m.  
Blogger Trina Milan said...

Benvolgut anònim,
encantada de rebre'l a Ca la Trina..i més, provenint de can Dessmond..

Els conec els llibres que em comentes, coneixes aquest? :
Sobre la televisió de Pierre Bourdieu, Ed. Selecta

T'espero sovintejant per aquí quant vulguis...

2:31 p. m.  
Blogger trubies said...

Hola Trina! feia setmanes que no em passaba per aqui, sorry...

permetem insertar dos enllaços relacionats amb el que esmenes al teu post:

[1] http://sinpararmientes.blogspot.com/2008/02/el-lobo-feroz.html

[2] http://www.lavanguardia.es/
lv24h/20080227/53440523792.html

Moltes gràcies per endavant. Salut!

t.

9:24 p. m.  
Blogger Trina Milan said...

Trubies,
ben tornat...:-))
gràcies per la informació..
seguim en contacte..
salut

10:46 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home