12.14.2006

Felipe superstar


La fotografia és il·lustrativa del que vull dir, un home jove aclamat per un munt de gent, és cantant? és artista? és futbolista? no, és un príncep, títol nobiliari reconegut per la legislació espanyola, que manté el significat dès d'èpoques medievals fins al segle XXI.
Si algú veient les imatges pensa que aquesta figura és caduca per al tipus de societat occidental en la que es produeix, no lliga amb el pensament dels milers de ciutadans que se'l miren embadalits. Les declaracions de determinats polítics o intel·lectuals poden anar en la direcció de rebutjar el que significa una figura com la d'un príncep, però què passa quan al carrer la gent la reconeix d'aquesta manera?
La gent necessita mites, referències, figures on mirar-se per pensar-se de forma diferent. La cultura occidental manté també en el segle XXI els mecanismes de poder embolcallats pel llaç de la brillantor i el bon viure. Ja s'ha casat amb una plebeia aquest príncep, ja semblen una família normal, però no ho són. Si volem viure del mite, aquí el tenim, no ens enganyem.

Etiquetes de comentaris: ,