11.28.2006

El cognom Maragall

Finalment hem sabut la composició del nou govern de la Generalitat, i la sorpresa final ha estat el nomenament d'Ernest Maragall per a la Conselleria d'Educació.
Sorpresa pensem que per a ell mateix que, segons fonts ben informades, se n'ha assabentat de la confirmació de la seva cartera a les 13 h d'avui, dia 28 de novembre, i dia de la presa de possessió del President Montilla.

El nomenament d'en Maragall, el germà, per al càrrec més important de l'Educació a Catalunya no era esperat per ningú, ell no procedeix de cap àmbit relacionat amb l'educació i la seva feina a les administracions públiques ha estat sempre del cantó de la gestió administrativa pura i dura. Se n'havia parlat del seu nomenament com a Conseller d'Universitats quan el seu germà va intentar remodelar el govern i no va poder, però aquest és un precedent feble.

En una valoració ràpida direm que Montilla ha assegurat a la família maragalliana un component clau en el nou govern; que l'equip de la conselleria que ja era maragallià, sembla que respira una mica més tranquil i es podran tirar endavant les grans línies polítiques començades en l'anterior legislatura: Pacte per l'educació, Sisena hora, Pla de formació del professorat, augment important de plantilles i aposta per la societat de la informació al sistema educatiu. Reptes tots ells fonamentals i definitius per portar Catalunya al lloc capdavanter que li correspòn social i econòmicament en el món. Caldrà però coordinar molt bé les polítiques educatives amb la Universitat i els temes de Societat de la Informació, que passen a mans d'ERC en d'altres conselleries.
Per tant, un vot de condiança al nou conseller i sort per a tothom, que l'educació ho necessita perquè ho necessiten els nostres nens i joves, ho necessita Catalunya.

Etiquetes de comentaris: ,