11.12.2006

Veritats inconvenients


S'estan produïnt arreu protestes de ciutadans contra actuacions d'empreses i administracions que vulneren les condicions òptimes del medi ambient.
No és casualitat que totes aquestes persones hagin pensat a manifestar-se, en llocs ben diferents i per raons també diferents.
A Girona protesten per la MAT, línia de molt alta tensió entre França i Espanya que passarà per zones de la Catalunya Nord i Girona, malmetent, segons els manifestants, zones molt importants de natura verge i properes a nuclis habitats. Inclús dos dels partits que formen part del proper govern de la Generalitat, s'hi oposen. A Santiago de Compostel·la es manifesten contra la lentitud en el procés judicial de l'abocament del petrolier Prestige, a més de recordar que encara s'estan trobant restes de petroli a les platges i fons marins de Galícia. A moltes ciutats s'han fet manifestacions de persones en bicicletes per reivindicar unes ciutats, una societat més sostenibles, que no depenguin tan dels carburants sòlids i que apostin per veritables polítiques de respecte a la natura.
Al Gore, en el seu documental An inconvenient truth manifesta el perill proper i real d'una degradació sistemàtica de la Terra que ens obligarà a pensar seriosament en canviar les formes de relacionar-nos amb l'entorn i amb nosaltres mateixos. Moltes veritats inconvenients es succeeixen arreu, masses.