11.15.2006

Candidata Ségolenè


L'accès de les dones al poder real és una assignatura pendent. Ha estat molt més fàcil posar-nos a treballar fora de casa, a dintre ho hem fet sempre, i afegir responsabilitats a les que ja teniem. És per això que s'han canviat models d'organització familiar i social a la cultura occidental.
Les dones que han estat caps de govern fins ara són quasi bé totes elles del sector més dretà dels grups polítics, recordem Golda Meir, Margareth Tatcher, Angela Merkel o Condolezza Rice. Però sembla que estem arribant a aconseguir que els partits d'esquerra, malgreé tout, aportin dones a les més altes responsabilitats, Michelle Bachelet seria un bon exemple i a Europa, Ségolenè Royal, socialista, és la més seria aspirant a candidata a la presidència de la República Francesa.
El fet però és que ella ha de lluitar amb els competidors Fabius i Khan, del seu propi partit, no nomès demostrant la vàlua personal o la preparació professional sinó patint un seguit d'atacs directes a la seva persona, per ser dona. Està en la ma de les dones, majoritàries a l'electorat demostrar a tota la societat que, independentment de qüotes, Ségolenè està preparada i pot ser presidenta. L'esquerra haurà de plantejar-se alguna cosa més que canvis de tendència política en aquest nou segle.