12.05.2006

José Couso, crim de guerra

La guerra d'Irak està fent estralls en aquell país, en la zona d'orient mitjà i a tot aquell que s'acosta, però el cas de José Couso, mort per un tret a l'Hotel Palestina de Bagdad des d'un tanc americà al principi d'aquesta guerra, és flagrant.

Els periodístes ja saben que la seva feina és perillosa, que matar el missatger és el més vell sistema de tots aquells que volen amagar alguna cosa, que estar present en llocs on es diluciden contenciosos i voler explicar-ho sempre comporta risc.
El que ja no és de rebut és que una potència mundial com USA, que es vanagloria de ser la defensora de les llibertats arreu, no vulgui saber res de responsabilitats en aquest cas de crim de guerra demostrat amb imatges, fets i declaracions de testimonis. I menys, que la pròpia justícia espanyola li negui a la família del periodista mort el dret a tenir un judici i una sentència justa.

Ara el Tribunal Suprem ha obligat a l'Audiència Nacional a reobrir el cas de José Couso perquè diu que la Justícia espanyola és competent per jutjar casos suceïts fora de l'àmbit territorial espanyol si són en persones amb nacionalitat espanyola.
Veritat absoluta que cal repetir i reivindicar, per a protecció dels ciutadans i les seves famílies.

Etiquetes de comentaris: , ,