6.15.2006


Temps de pluja
Avui ha plogut, i feia dies que calia. Ha estat la primera tormenta d'estiu, Sant Joan s'acosta i els petards ja havien deixat sentir la seva empremta espetegadora però la llum dels llampecs i el so fantàstic dels trons,no s'havia aparegut als nostres paisatges. Avui ho ha fet.
A la finestra, i sense adonar-nos, s'han començat a ajuntar núvols foscos, negres i pesants, que portàven una pluja descontrolada. I de cop, el raig, il·luminador del vespre que ja s'acabava. Unes quantes gotes, apretades i nervioses, contra el terra, i ja, el desguàs, l'aiguat incontrolat, que en un tres i no res, ens omple els testos i els parterres dels jardins, ens mulla les voravies, i tamisa els vidres dels cotxes, espantats de la furia natural.
Res a veure, però amb Albert, el primer huracà de la temporada que, tal i com es veu a la foto de dalt, cobria gran part de la Florida americana i el mar Carib. El temps dels huracans ha començat, el temps de la pluja descontrolada i els vents huracanats, a les zones tropicals.
Aquí, nosaltres, no en tenim d'aquests efectes naturals, sort!
Però també patim huracans inhòspits i sobresaltants, que fan també molt de mal...el d'aquells intolerants, antidemocràtics i mancats de respecte per les idees de l'altre.
En aquesta campanya per l'Estatut de Catalunya masses coses no s'han fet bé, dès dels eslògans fins als conceptes. Tot plegat prové, segurament, d'un plantejament poc encertat del propi moment històric en que s'ha fet l'Estatut, alguns no s'esperaven uin govern d'esquerres a Madrid, i com ja sabem, és més fàcil lluitar contra el que realment no està d'acord amb nosaltres, que contra aquell que diu que sí, per desprès no aconseguir gaire res. Però, els ciutadans hem de ser més seriosos, hem de ser respectuosos i no caure en la provocació.
Tothom ha de ser lliure per dir sí, o per dir no , o per no dir res, aquesta és la màgia de la llibertat democràtica. ja sabem que alguns d'ells nola volien, però nosaltres sí, per ells i per nosaltres, només així guanyarem.
Mentre, la pluja guaridora, segueix el seu curs, la natura sabia ens porta a una nova estació, el solstici d'estiu està a prop, i a Berga aquesta nit ballen la dansa màgica de la Patum.
Gaudim del cicle de la vida, amb els que tenim al costat, estiguin a prop o lluny en l'espai, no importa, un llamp és un segon i és fascinant i potent, aquest és el fet.