6.16.2006

Llibres líquids

Segons la teoria de Kevin Kelly, afamat intel·lectual digital (digerati per als iniciats), el futur dels llibres està a Internet. I com? doncs digitalitzant-los, escanejant-los perquè tothom pugui tener-hi accès. Manté que , si tota la música està ja present a la xarxa, com és que encara no ha passat el mateix amb els llibres.
Kelly anomena a aquest procès de reconversió del llibre al format digital, fer la versió líquida del llibre. I afegeix més avantatges, a la xarxa podem disposar del llibre, redireccionar-lo, lligar-lo amb enllaços temàticament, fins a trobar-hi no només el contingut d'un llibre, sino molts més continguts relacionats, que mitjantçant els motors de cerca ens proporcionen tot el que necessitem saber de forma ordenada i eficient.
I a més, tenim la relació entre els internautes lectors i escriptors, els creadors de blogs, i totes les milers de possibilitats d'interacció que la magnífica xarxa ens proporciona.
La creació en tots els seus vessants es veu facilitada pel fet de la gran possibilitat de publicar a Internet, d'una forma dinàmica i barata. Són moltes les noves formes d'edició a la xarxa que faciliten la venda de productes literaris, que no sempre són llibres, en la seva concepció més clàssica, però sí creacions literàries que arriben a lectors, bloggers, o com vulguem dir-nos.
El que importa és la interacció i la producció cultural, el que importa són les persones i la possibilitat de comunicar idees, conceptes, emocions i sensacions.

2 Comments:

Anonymous Anònim said...

És indubtable que Internet és un món absolutament fascinant per tot el que et pot arribar a aportar i la literatura també n'és un bon exemple. No hi ha l'emoció del paper, sens dubte, però hi ha la interacció, el compartir i els punts de trobada que poden ser fascinants

9:19 a. m.  
Anonymous Anònim said...

La imaginació literària és fascinant en qualsevol matèria i el més profund que té la literatura és que et serveix per evadir-te de la realitat

9:29 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home