6.20.2006


DJ
En el darrer festival Sonar de música electrònica de Barcelona, SONAR 2006, s'han imposat els Disc Jokeys, DJ, amb una música ballable que ha marcat les nits més lúdiques del festival.
Amb el Festival Sonar, Barcelona és una festa on milers de persones d'arreu del món es concentren en un event que va nèixer, de forma tímida, assajant models trencadors de música d'avantguarda, experimentant amb màquines electròniques, amb invents desintegradors de matèries inverosímils. Una aposta per la modernitat més agosarada.
I vet aquí que, per a sorpresa de quasi tots, inclosos els seus propis organitzadors, un munt de gent d'arreu s'aplega subjugada, esperant que els japonesos de torn els alucinin amb tubs de neó farcits de cables de colors que sonen acompasadament en la nit del CCCB, o sintetitzadors lluents, derribin les barreres sonores de la gent. No hi ha treva.
I és que, de sempre, la música ha fascinat les persones, en totes les seves vessants. Algú devia pensar de Mozart, quan ell començà a tocar els primers compasos de La Flauta Màgica, que era un atrevit provocador desquartitzant partitures.
Ara s'han afegit els DJ's, és un nou concepte. A partir dels aparells reproductors, un creador pot ser aquell que modela i modifica, en el temps i l'espai, la forma de sentir el que uns altres han creat, i això és també una forma de crear, per això el Sonar, els ha fet protagonistes.
Un DJ és aquell que, amb la bellesa i la qualitat de la música, i coneixent-la perfectament, gosa arrebregar-la, aixecar-la, adaptar-la, fer-la per a tu, i nomès per a tú, en una nit màgica.
I és llavors quan penses que el futur depara sorpreses, mozarts i DJ, emocions inigualables per a un somni.