10.08.2007

Periodisme seduït pel poder


La ferotge crítica que Juan Luis Cebrián ha fet avui a la política de comunicació del govern socialista de Rodríguez Zapatero només es pot entendre des del punt de vista de l'amic traïcionat.
Tots sabem que El País, diari de referència de l'esquerra espanyola, defensor de Felipe González fins a dir prou; està perdent molts del seus lectors, tant en paper com a la xarxa, assetjat pels nous productes mediàtics i visualitzant que el primer diari espanyol passa a ser un més; deu ser difícil estar acostumat a sentir l'alè del poder al costat de l'orella, i de cop i volta, només silenci.
La guerra del futbol entre Sogecable i Mediapro ha estat el primer toc d'atenció, allà on els de PRISA han visualitzat l'horror d'haver perdut el favor del poder; i si a sobre han perdut l'amo amb la mort de Jesús de Polanco; la seva situació de privilegi ha passat a ser nul·la.
Cebrián, el fill intel·lectual, ha actuat en conseqüència i està posant davant del govern socialista una pregunta clau: si voleu guanyar les eleccions, ens necessiteu com mai, encara avui i els que us aconsellen (aquests bruixots que us visiten...Cebrian dixit) no us fan cap favor.
Haurà rebut el missatge el think thank de la Moncloa?

Llibre: La España de los pinguïnos d'Enric Juliana
Pel·lícula: La señal de Ricardo Darín
Música: Extraterrestres d'Antònia Font


Etiquetes de comentaris: ,