10.12.2007

Al Gore i l'ONU, Nòbels de la Pau

Els Nòbels, enguany tenen un caire rebel que l'acadèmia sueca utilitza de tant en tant per equilibrar els que dona per conveniència. A la trencadora Nobel de literatura Doris Lessing, se li suma avui el polític que es va convertir en radical defensor de la Terra Al Gore. El Nòbel de la Pau, sempre controvertit, ha anat a parar a aquells que defensen la Terra com a lloc on vivim tots, i a la lluita contra la degradació ambiental que patim. Tot això just la setmana en que alguns havien inclús intentat demandar Gore dient que és un extremista i que les "veritats incòmodes" de la seva pel·lícula An convenient truth nomès ho són a mitjes.
Potser els interesos de Gore vagin més enllà de l'estricta defensa del planeta, però, malgrat tot, el perill de desastre ambiental hi és, i la seva propaganda serveix per a concienciar més que molts dels programes oficials. Benvingut sigui doncs aquest premi Nobel de la Pau.

Música: Beautiful day de U2

Etiquetes de comentaris:

4 Comments:

Anonymous Anònim said...

Certament Trina la notícia ha estat una alegria, tot i que la intenció de Gore té també un alt component de negoci, ja era hora que algú ho plantejes des de l'opció de la preservació de l'entorn.

Tan de bó que el film hagi aconseguit conscienciar molta gent que fins ara era escèptica amb el fenòmen, tot i que a qui havia de tocar la fibra, ja s'ah vist que no ho ha fet. Haurem d'esperar en les properes eleccions presidencials que el facin fora i que en el seu lloc el o la candidata demòcrata segueixe un altre tarannà que els que els eUA han seguit fins ara, sense ells cap mesura ecologista tindrà éxit.

Enhorabona pel teu bloc.

12:56 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Fa uns dies vaig poder escoltar una entrevista a Josefina Castellví Oceanografa i Biòloga, entre altres coses va parlar del canvi climàtic, dient que aquest tema el trobem dia si i dia també en els mitjans, tothom s'atreveix a opinar i això fa que es desvirtuï l'informació, De canvis climàtics al llarg del temps s'han produït a milers, el que passa que avui l'home ha estat capaç d'influir en aquest, de tota manera es impossible saber quin percentatge de canvi ve de la mà de l'home i quin de la natura. Tenim per exemple informació del que es va formar en el el segle XVI, de grans conseqüències i que evidentment en aquests la mà de l'home no i va tenir cap protagonisme. Ara bé el que avui sabem és que l'home influeix i és aquesta part la que podem aturar ja que la natural és imprevisible i no pots fer res per aturar-la

12:09 p. m.  
Blogger Trina Milan said...

Gràcies pels vostres comentaris, és una interpretació personal d'aquest premi Nobel i m'afalaga de que us hagi generat ganes de participar en aquest bloc.
Eduard, he enllaçat el teu bloc en el meu. Salut

7:17 p. m.  
Blogger OddBall said...

Jo crec que s'en foten de la gent. Sembla l'argumnet d'un episodi de Futurama.

12:43 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home