6.13.2007

Infants i treball

Quant s'han de fer "dies..d'alguna cosa" és perquè hi ha quelcom que no funciona. S'ha celebrat el Dia Mundial del Treball Infantil. Contradicció en sí mateixa aquesta frase. Els infants no poden treballar, no estan preparats físicament ni psiquicament per fer un esforç que s'ha de traduir en un rendiment directe, sempre en condicions no adequades per a la seva persona.
I aquest és el futur? Els nens i nenes són el futur de la humanitat, però sembla que els adults no estem per la feina d'aconseguir un futur millor. La tasca de les ONG, d'alguns elements del sistema administratiu dels estats treballent incansablement, però no és suficient perquè arreu, els sistemes del mercat, utilitzen sense miraments als infants perquè són rendibles, no protesten i no cobren, què millor treballador!
I no podem amagar el cap sota l'ala, a la nostra pròpia societat occidental, rica i suficient, hi ha nens i nenes que treballen, a mercats ambulants, a casa fent feines, cuidant els germans...podem assumir regles que estimulin el creixement personal i la responsabilitat, però no podem amagar que la utilització vergonyosa dels infants és per tot arreu. Nomès els adults tenim la responsabilitat, però tots, no sols els governs, no sols els empresaris. Posem remei o el futur serà tan negre que no serà.

Llibre: La muerte definitiva de Pedro el Largo de Mireya Robles
Pel·lícula: The constant gardener de Fernando Meirelles
Música: The wall de Pink Floyd