6.01.2007

Persones 8: Leonardo Boff

Leonardo Boff és una persona especial, amb 68 anys, segueix essent un dels exponents màxims de la Teoria de l'Alliberament, moviment cristià americà que es defineix pel seu compromís inexpugnable amb els pobres i marginats de les societats, independentment de quines siguin les seves creences, però dès d'un punt de vista cristià, en la seva essència filosòfica.
Fa anys que l'actual papa Benet XVI, llavors cap de la inquisició vaticana, l'acusà i condemnà per no seguir els dictats de l'ortodòxia catòlica funcionarial, i ell, amb la seva posició compromesa davant els necessitats de Brasil, pensà que no podia continuar com a sacerdot i teòleg si no el deixàven parlar, per això va sortir de la cúria i va continuar la seva prèdica de forma autònoma, generant un reguer d'adhesions milionàries entre moltes persones de tot el món. Ell propugna dès de la seva creença cristiana, que aquesta no és la única forma de fer el bé, d'ajudar els altres, i es proposa sostenir aquest concepte no excloent de ningú, front l'uniformitat i la negació de l'altre que postula el Vaticà. Les paraules de Boff s'expliquen per si soles: "

Transformem amb la pau i la paraula el sistema que explota la nostra Terra i fa que ens explotem entre nosaltres. Transformem-nos nosaltres mateixos; prenguem consciencia i portem els nostres governs amb la nostra presió i els nostres vots i raons per a evitar el patiment i l'explotació als humans i les altres especies. Si no ho fem, per molt que tinguem, no tindrem res.

Llibre: Ecologia, grito de la tierra, grito de los pobres de Leonardo Boff
Pel·lícula: The mision de Roland Joffé
Música: Bahia com H de Joao Gilberto e Caetano Veloso