6.06.2007

Persones 10: Gisele Bundchen

Gisele Bundchen és una persona 10. Model professional i un ídol a Brasil, el seu país, ella és portada de les millors revistes de moda i imatge de les marques més sofisticades.
Les models s'han convertit en icones mediàtiques, fent el rol de modernes princeses. La Bundchen, brasilenya militant, ha fet unes declaracions en el debat que hi ha a Brasil sobre el control de la natalitat i el comportament sexual, desprès de la visita de Benet XVI a aquell país, on el papa arengà la gent a no utilitzar el preservatiu i a no avortar, en la més dura línia conservadora de l'Esglèsia Catòlica.
Brasil, el país catòlic més gran del món, va rebre el missatge papal amb escepticisme, i ara, la seva ambaixadora més important en el món declara que s'oposa a aquell discurs, que les dones tenen el dret a decidir si avorten i que tothom hauria de fer servir el preservatiu si ho vol, tant per salud com per respecte a l'altre.
Aplaudeixo la Bundchen i li poso un 10, per guapa i per intel·ligent, que una cosa no va separada de l'altra, encara que a les dones, a vegades, ens ho facin creure.

Llibre: Los cien golpes de Melissa Panarello
Pel·lícula: 4 months, 3 weeks and 2 days de Cristian Mungiu
Música: The Best de Tina Turner