6.02.2007

ZP ja no té xecs en blanc


Les jornades del Cercle d'Economia a Sitges han deparat interessants reflexions. Els titulars van dès de "el retorn de l'oasi català" o "la càlida rebuda al President Montilla per part dels empresaris"; pero el més interessant ha estat que Rajoy ha parlat sobre possibles modificacions de l'estructura d'AENA i de l'Aeroport del Prat i que Rodríguez Zapatero també.
La hipòtesi de treball ve a respondre als empresaris catalans que fa mesos es van plantar, en un acte sense precedents, per reclamar canvis en la gestió de l'aeroport i els trens a Catalunya, desprès dels estralls de l'estiu passat i de com va tot aquest any. En boca de José Manuel Lara, president del Cercle, ha estat la demanda explícita al president espanyol perquè, d'una vegada per totes, les polítiques no vagin de la ma de les modificacions electorals i personals del polític de torn.
Tot plegat només significa que se li han acabat els xecs en blanc a Rodríguez Zapatero, que les promeses sobre l'Estatut ja vàrem veure en què van quedar, i que si tot es fa dependre de les seves lluites pel poder arreu, Catalunya ja no hi juga.
Els resultats de les municipals han estat clau per portar a aquesta situació, Catalunya segueix sent la pedrera de l'éxit socialista a Espanya, i, ni que sigui per això, si Zapatero vol continuar de president haurà de comptar amb els catalans, i aquests que estàven a Sitges aquest cap de setmana, són uns de molt especials, que poden parlar de tú a tú amb ell o amb en Rajoy, sense problemes. Suposo que ZP ha rebut el missatge, ni que sigui per fer que el que ja està promés i aprovat, sigui realitat.

Llibre: El gran Gastby de Scott Fitzgerald
Pel·lícula: Aeropuerto de George Seaton
Música: Money for nothing de Dire Straits