6.05.2007

40 anys de la Guerra dels Sis dies

La Guerra dels Sis dies a l'Orient mitjà acompleix 40 anys. Les fotografies del conflicte ens transporten a un desert ple de carros de combat amenaçants i paisatges de dunes i palmeres, cremats pel sol i les bombes, mentre a Palestina i Israel els territoris canviaven de mans. En un tres i no res Israel passava a tenir 4 vegades més terreny que sis dies abans, mur de les lamentacions inclòs.
És des de llavors, que trobem cada día la notícia de morts en atemptats, d'atacs sagnants, d'expulsió de persones de casa seva i de mantances horribles.
No sembla que els deus, ni el cristià ni el musulmà, s'hagin posat a la feina d'aturar aquesta barbàrie, i mentre, els humans continuen sense aturador. Les cròniques de Tomàs Alcoverro per a La Vanguàrdia són una finestra oberta a aquest món d'horror on ningú esta lliure de culpa, però on els diners, com sempre estan jugant també el seu paper, i n'hi ha més diners a Israel que a Palestina, clarament.
No són els diners el problema del País Basc, i la declaració d'ETA de trencar la treva no és cap bona senyal de res, tot i que morts n'hi han hagut, amb treva i tot.
Il·luminats hi són per tot arreu, però no sembla que la llum es faci sobre la Terra.

Llibre: Asesinato en el corazón de Jerusalén de Batya Gur
Pel·lícula: A tiro de piedra de Line Halvorsen
Música: Guantanamera de Herzainak