3.05.2007

Edificis poc recomanables

Aquest edifici espectacular de Miralles i Tagliabue és la seu de l'empresa Gas Natural a Barcelona. Ocupa els mateixos terrenys que l'empresa ocupà a principis de segle per abastir Barcelona a partir dels vaixells que arribàven pel mar amb les matèries primeres.
El concepte d'edifici trencador amb parets de vidre i estructures que imiten un eixidor de líquid fa mirar els passejants i és l'orgull dels caps de l'empresa.
Però ai làs!, els seus treballadors i sobretot, les seves treballadores, no estan tenint la mateixa experiència. Sembla ser que a dintre no hi ha prou humitat en l'ambient i per l'electricitat estàtica de les conexions elèctriques i electròniques que hi són pertot i especialment a sota les taules estan generant malalties que tenen a veure amb la pérdua de massa muscular i teixit adipòs. Els experts diuen que no són malalties importants, alguns han fet broma dient que a alguns ja els anava bé perdre una mica del que els hi sobra, i l'arquitecta Tagliabue ha dit que és problema de Gas Natural i com fa servir l'edifici.
El disseny i els conceptes arquitectònics han d'ésser acollidors i habitables, per molt bonics que siguin, sino acompleixen aquests objectius, no serveixen. Els arquitectes i els empresaris haurien de pensar-hi.

Etiquetes de comentaris: ,