3.01.2007

Rubalcaba, el corredor de fons


Per fer política s'ha de tenir molta capacitat de determinació, de no dubtar en prendre decissions, tenir el sentit de l'oportunitat històrica i institucional, tot això per fer política de la bona.
Tot i que no és que Rubalcaba, ministre de l'interior espanyol, hagi fet sempre bona feina política en la seva llarga trajectòria, recordo quan era ministre d'educació i no va ser capaç de posar el pressupost adeqüat a la revolucionària reforma educativa, se li ha de reconèixer aquesta capacitat de mantenir-se en la primera línia política, i de ser el que dona la cara quan cal.
I avui l'ha donat, ha decidit atenuar la pena al pres d'ETA, De Juana Chaos, i enviar-lo, com la judicatura li indicava, a un hospital del País Basc i desprès a casa seva perquè acabi d'acomplir la pena de 17 mesos que li resta per insults a l'estat i a les persones.
I la frase que ha dit Rubalcaba en la seva comparecència davant periodistes és la clau: Nosaltres, els que no combreguem amb el terrorisme, sabem ser humanitaris, perquè realment creiem en la vida, no com ells, els que assessinen, aquí rau la diferència.
Exactament, aquesta és la diferència entre violents i no violents, i també entre els que fan polìtica de la bona, i els que nomès intenten aconseguir el poder com sigui. Llarga vida als polítics que prenen decissions d'aquest estil. Rubalcaba podrà equivocar-se, podrem no estar d'acord amb ell, però avui ha donat una lliçó de coherència, i ja feia falta.

Etiquetes de comentaris: ,