2.22.2007

Periodisme i periodistes

Woodward i Bernstein, periodistes del Cas Watergate

S'acaba de publicar el llibre ¡Basta de mentiras! del periodista John Pilger, un australià que viu a cavall entre Londres i Sidney amb una llarga història de compromís i bona feina al darrera.
El llibre és una antologia de 21 textos de grans periodistes publicats a partir del segle XX i fins ara, recollits amb un criteri d'independència i compromís que els unifica.
El valor real d'aquest llibre és que recupera l'essència de l'ofici de periodista que per explicar el que passa desobeeix i s'allibera del poder, una feina, la del periodista, que es converteix en subversiva quan es fa ben feta, com la que fan molts periodistes calladament, dia a dia, per mantenir-nos informats i amb opinió.
Per als temps que corren és de lectura obligada, sobretot si pensem que l'obertura dels mitjans cap a conceptes com els blocs i Internet, possibilita una major llibertat informativa però no assegura que siguem capaços de ser lliures quan escrivim i publiquem.
Aprofito l'avinentesa per felicitar Saül Gordillo, nomenat director de l'Agència Catalana de Notícies, perquè és un bon periodista que ha obert camí en aquests nous conceptes de la comunicació a casa nostra.

Etiquetes de comentaris: ,